Ексклюзиви
пʼятниця, 27 вересня 2013 22:03

Вирок меру Гайсина - продовження політичних репресій - "Батьківщина"

Вирок меру Гайсина - продовження політичних репресій  - "Батьківщина"
Анатолій Гук. Фото: vinnitsa.info

Судовий вирок меру Гайсина Анатолію Гуку , згідно з яким йому загрожує сім років тюремного ув'язнення, Об'єднана опозиція "Батьківщина" розцінює як продовження грубих політичних репресій в Україні , здійснюваних режимом проти політичних опонентів.

"Ми обурені і шоковані рішенням кишенькового Гайсинського районного суду , руками якого влада за фальсифікованими абсурдними звинуваченнями розправилася з опозиційним мером " , - наголошується в заяві.

У документі, зокрема, сказано, що "на останніх виборах місцева громада вибрала Анатолія Гука мером в якості кандидата від опозиційної партії" Батьківщина".

"Буквально з перших днів на посаді після категоричної відмови піти на співпрацю з владою почалася жорстка цькування Анатолія Гука, були порушені підроблені кримінальні справи. Завершилися вони розправою над 69- річним чоловіком, єдина провина якого полягає в його приналежності до опозиційної політичної сили", - йдеться в заяві.

У "Батьківщині" також звернули увагу, що останнє засідання суду , на якому було зачитано вирок, кілька разів переносили .

"Діючи за вказівкою влади, кати у суддівських мантіях добре усвідомлювали свій злочин і тому, щоб приховати його від суспільства і захисників , неодноразово міняли день засідання ", - сказано в заяві.

"Враховуючи умови утримання в українських тюрмах , а також поважний вік мера , влада фактично прирекла Анатолія Гука до довічного ув'язнення. Людину, яка не порушував закон , людини , який не захотів стати " тушкою" , - йдеться в документі.

У "Батьківщині " заявили , що проведуть усі необхідні юридичні кроки для скасування незаконного вироку.

"Ми переконані, що рішенням Європейського суду з прав людини буде доведена репресивність та замовлення судового рішення у справі Анатолія Гука", - підкреслюється в заяві.

Зараз ви читаєте новину «Вирок меру Гайсина - продовження політичних репресій - "Батьківщина"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути