Ексклюзиви
вівторок, 06 жовтня 2020 08:28

Вирішить безліч питань: Україна й Британія підпишуть нову угоду

Вирішить безліч питань: Україна й Британія підпишуть нову угоду
Україна й Велика Британія підпишуть нову угоду, в якій оголосять відносини стратегічними. Фото: REUTERS

Україна й Велика Британія підпишуть нову угоду, в якій оголосять відносини стратегічними.

Документ буде схожий на угоду про асоціацію з Європейським союзом, розповів посол України у Великій Британії Вадим Пристайко.

"Величезний документ. Багато сотень сторінок. Думаю, публіка буде здивована, коли документ буде підписуватися лідерами", - сказав дипломат, передає Голос Америки.

За його словами, в документі буде вирішуватися безліч питань, угода встановлює стратегічне партнерство.

"Це фактично угода про постійну політичну взаємодію і торгівлю. Ця угода приблизно така ж, як ми підписували асоціативну угоду з Європейським союзом", - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко дав Зеленському поради перед самітом

Пристайко каже, що незадовільним поки залишається питання британських віз для українських громадян. Але Лондон це визнає - і найближчим часом міністри закордонних справ повинні обговорити це питання окремо.

"Процес чутливий для внутрішньої політики як України, так і Великобританії. Але як мінімум ми можемо говорити про спрощення тих процедур, які найбільш дошкуляють українцям", - розповів він.

Він також сказав, що, незважаючи на Brexit, британські політики не пробували відмовити його від євроінтеграційного курсу. При цьому Пристайко каже, що Україна "з відкритими очима" йде в ЄС і зможе зрозуміти, що змусило Британію вийти: що їм дав ЄС і в чому обмежував.

Володимир Зеленський візьме участь у саміті Україна - Європейський Союз. 22-й саміт відбудеться 6 жовтня 2020 року у Брюсселі. Делегацію України на саміті очолить президент Володимир Зеленський, делегацію ЄС - президент Європейської ради Шарль Мішель і президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

Зараз ви читаєте новину «Вирішить безліч питань: Україна й Британія підпишуть нову угоду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути