четвер, 26 березня 2020 12:25

"Віп-палат немає" - Кличко в захисному костюмі ходив до інфікованого коронавірусом нардепа
5

Мер Києва Віталій Кличко заперечує, що для народних депутатів в умовах карантину готують окремі віп-палати.

Про це він сказав у відеозверненні в четвер.

"Щодо віп-палат нібито для депутатів та інших чиновників. Такого немає.

Я підняв інформацію щодо розпорядження, яке вчора поширили. Скажу одне. Воно було зроблено на виконання наказів Державної служби охорони, МОЗ і звернення на їх підставі Державного управління справами при президенті. Документ із грифом "Для службового користування". У них ідеться про підготовленість закладів охорони здоров'я до медико-санітарного забезпечення осіб, щодо яких здійснюється державна охорона.

Ідеться про те, що в разі захворювання перша особа держави повинна мати певні умови. Окремі палати, щоб поряд перебувала державна охорона. Така практика була завжди, і не тільки в Україні.

Але я вчора розмовляв з президентом Володимиром Зеленським, і він готовий і налаштований скасувати накази, про які йдеться. І які ми зобов'язані виконувати. Сподіваюся, це відбудеться", - розповів мер Києва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дозволили примусову госпіталізацію

Також Кличко сказав про "багато чуток" щодо Олександрівської лікарні.

"Це нібито віп-лікарня для обраних. Так от: Олександрівська лікарня є базовою. Якщо зростатиме кількість хворих, їх лікуватимуть в інших визначених і підготовлених для цього лікарнях. Таких у столиці - сім, список опубліковано", - заявив мер столиці.

Кличко розповів, що вранці був в Олександрівській лікарні. Загалом у лікарнях столиці розгорнуто 400 ліжок для пацієнтів із вірусними захворюваннями, у структурі інфекційних відділень передбачено 78 боксів.

"Реанімаційні ліжка інфекційних відділень забезпечено апаратами штучної вентиляції легень. У столичних лікарнях є 380 апаратів.

Також на випадок ускладнення епідемічної ситуації визначено додаткові медзаклади, де є окремі корпуси. У разі необхідності готові розгорнути ще 7 тисяч додаткових ліжок", - сказав він.

Кличко показав відео з Олександрівської лікарні, де він там ходить коридорами у захисному костюмі.

Його в інфекційному відділенні супроводжували лікарі. Ті сказали, що всі бокси однакові, незалежно від того, нардеп чи простий громадянин.

Кличко зайшов у палату до інфікованого коронавірусом нардепа Сергія Шахова. Парламентарій сидів у масці в піжамі на ліжку. Поряд - холодильник, мікрохвильова піч.

"Якщо стримаємо епідемію, будемо вдома і не будемо масово всі надходити, то поступово кожному пацієнту надамо допомогу", - сказала лікарка в захисному костюмі і показала палату, обладнану потрібною технікою.

У Києві кількість заражених новим коронавірусом зросла до 40 осіб. Сьогодні отримали ще 6 лабораторно підтверджених випадків зараження. Захворіла 35-річна жінка і п'ятеро чоловіків від 28 до 70 років.

Зараз ви читаєте новину «"Віп-палат немає" - Кличко в захисному костюмі ходив до інфікованого коронавірусом нардепа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути