четвер, 29 листопада 2012 13:20

Вінницькі депутати запевнили, що квартир не просили

Вінницькі депутати запевнили, що квартир не просили
Фото: i.obozrevatel.ua

180 новообраних депутатів вже написали заяви на отримання житла у Києві. Про це розповів голова регламентного комітету Володимир Макеєнко у середу під час підготовчої групи.

Він констатував, що "такої великої кількості заявок не було ще ніколи". Заявки подавали представники всіх політ сил, що пройшли до парламенту. "Зараз у мене близько 180 заяв. Наш готель може забезпечити місце для 80", - повідомив Макеєнко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Королевська зрозуміла, що соціологи їй не вороги

Він наголосив на необхідності з'ясувати фінансовий статус кандидатів перед ухваленням рішення. З Вінниччини до парламенту потрапили 12 депутатів. З них — семеро вперше.

"Я такої заяви не писав і писати не буду. Будучи мером Вінниці та губернатором Вінниччини не дозволяв собі отримати службову квартиру. Вважаю це неприпустимим. А тих депутатів, які з першого дня вимагають київських квартир, вважаю рудиментами (недорозвинені органи — "ГПУ"). Не для того треба йди у парламент. Правильною вважаю польську систему. Там депутатам сейму надають службові квартири, а після виборів житла переходять наступним депутатам", - каже Олександр Домбровський. Самовисуванець, переміг по одномандатному виборчому округу №11.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прогульщики-"регіонали" понесуть відповідальність, якщо не з'являтимуться у Раді - Мірошниченко

Комуніст Михайло Герасимчук теж відхрещується від заяви на столичне житло. Він пройшов до парламенту по списку від КПУ. "Не встигли дістатися корита, а вже "давай". Я буду жити в готелі. Заяви на квартири не писав, але може й напишу через рік-два. Це буде залежати від економічної ситуації в країні", - сказав Михайло Іванович.

Екс-губернатор Микола Джига пройшов від Партії Регіонів як мажоритарник по округу № 15. "У мене є власна квартира в Києві вже 20 років. Нічого мені не треба", - сказав він.

З депутатами Віктором Жеребнюком, Григорієм Заболотним, Геннадієм Ткачуком та Володимиром Продивусом не вдалося зв'язатися. Прес-служба мільйонерки Оксани Калетник запевняє, що депутатка такої заяви не писатиме.

Зараз ви читаєте новину «Вінницькі депутати запевнили, що квартир не просили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути