пʼятниця, 14 вересня 2018 22:48

Вілкулу та Колєснікову обіцяють спекотний політичний сезон

Вілкулу та Колєснікову обіцяють спекотний політичний сезон
Екс-главу Дніпропетровської ОДА Вілкула підозрюють у земельних махінаціях, а Колесникова - у зловживанні службовим становищем на посаді голови Агентства держмайна. Фото: glavcom.ua

Подання на зняття недоторканності з нардепів від "Опозиційного блоку" Дмитра Колєснікова, Сергія Дунаєва й Олександра Вілкула повторно внесуть у Верховну Раду.

Такі наміри озвучив генеральний прокурор Юрій Луценко в ефірі одного з телеканалів.

"Я збираюся внести повторно подання, які були без причин і юридичного обгрунтування повернуті регламентним комітетом Верховної Ради. Ідеться про трьох депутатів, папери на яких не розглянули і просто повернули в прокуратуру. Це депутат Вілкул, якого підозрюють у тому, що, коли він працював керівником обласної адміністрації, був причетний до розкрадання земель. Це депутат Колєсніков - коли працював у Фонді держмайна, фактично добився приватизації ракетного заводу, який знищений. Він мав би випускати "Смерчі", "Урагани" та інші необхідні нам речі. Також депутат Дунаєв - Це подання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури і НАБУ по незаконному збагаченню і несплаті податків", - сказав Луценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Реакція Холодницького щодо недоторканності Ляшка

У травні генпрокурор вніс у Верховну Раду подання про зняття недоторканності з низки нардепів. Згодом регламентний комітет ВР повернув ГПУ документи на нардепів від "Опозиційного блоку" Дмитра Колєснікова, Сергія Дунаєва, Олександра Вілкула. У комітеті аргументували це тим, що нардепи нібито не змогли отримати додаткові роз'яснення до подань.

Зараз ви читаєте новину «Вілкулу та Колєснікову обіцяють спекотний політичний сезон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути