четвер, 25 жовтня 2012 14:00

Викрадення російського опозиціонера — спільна операція українських і російських спецслужб — Москаль

Викрадення російського опозиціонера — спільна операція українських і російських спецслужб — Москаль
Геннадій Москаль: навіщо нам СБУ, яка нічого не знає? Фото: job-sbu.org

"Нунсівець" та колишній заступник голови ВМС Геннадій Москаль вважає, що українські спецслужби знали про викрадення російського опозиційного політика Леоніда Развазжаєва.

Про це він розповів  Gazeta.ua, коментуючи заяву речника МВС Володимира Поліщука про те, що затримання політика на території Україні проводилось виключно російськими спецслужбами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Родині російського опозиціонера Удальцова довелося виїхати з країни - ЗМІ

"Міністерство внутрішніх справ ніколи не належало до спецслужб. Вони просто перевели із себе стрілки на Володимирську 33 — СБУ", - зауважив Москаль.

"Без відома українських спецслужб вивезти людину з України було неможливо, - додав він. - Бо інакше виходить, що у нас не країна, а повний прохідний двір. Якщо це робилося без відома, чому ніякої реакції немає? В нас є офіційно акредитовані представники ФСБ і розвідки Російської Федерації при посольстві. Чому вони не були викликані у Службу безпеки України і їм не зроблений демарш? Є така процедура, коли СБУ чітко заявляє своє "фе" від імені держави, про недопустимість втручання у внутрішню політику держави і проведення будь-яких розшукових чи спеціальних заходів на території України. Чому не викликали посла РФ в Україні і йому не була зроблена нота протесту?".

Водночас, Москаль наголошує, що коли б російський політик сам добровільно перетнув кордон, українські прикордонники вже б мали повідомити, де саме він це зробив.

"Чому Державна прикордонна служба всіх українців тримає за дурнів? Якщо він сам перетинав державний кордон України, як вони кажуть, то нехай чітко скажуть, у якомі місці він це робив. Чи в аеропорту, чи в залізничному пункті, чи автобусом, чи може пішки. У прикордонників є система "Гарт", де записані паспортні дані усіх, хто перетинає кордон. А вони прогавкали на всю Україну, нічого абсолютно не сказавши", - обурився генерал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські силовики не чіпали російського опозиціонера

Москаль нагадав, що жодної реакції немає і з боку Служби безпеки.

"Мовчать так, як наче нічого в країні не сталося. Увесь світ про це говорить. В новоствореному парламенті по цьому буде створена спеціальна слідча комісія. В мене є чітка інформація про те, що СБУ про це знала і це була спільна операція. А якщо це неправда, тоді для чого вона нам в Україні потрібна? Якщо вона не знає, що твориться на території держави?", - зауважив політик.

Також Москаль додав, що СБУ усі зусилля кинула на переслідування та прослуховування опозиції, а знайти "Караванського стрілка" ніяк не може.

Зараз ви читаєте новину «Викрадення російського опозиціонера — спільна операція українських і російських спецслужб — Москаль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути