Ексклюзиви
четвер, 28 квітня 2022 06:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Військовий експерт пояснив, навіщо Росії Маріуполь

Військовий експерт пояснив, навіщо Росії Маріуполь
Маріуполь відкриє Росії коридор до Криму. Фото: eastnews.ua

Якщо російська влада встановить контроль над Маріуполем, то зможе прокласти сухопутний коридор із тимчасово окупованого Криму в Донецьку область.

У разі захоплення Маріуполя Україна залишиться без дуже важливого порту, що вигідно Російській Федерації у багатьох аспектах, заявив австрійський генерал, колишній керівник Інституту зміцнення миру та управління конфліктами академії Національної оборони Збройних сил Австрії Вальтер Файхтінгер, передає Deutsche Welle.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Навіть Гітлер погодився: воїн запропонував евакуацію з "Азовсталі" за прикладом Дюнкерка

"Російська сторона отримає контроль над великою безперервною територією від Херсона через маріупольську територію в Донецьку область і на Луганщину. Завдяки цьому РФ зможе чинити величезний політичний тиск. Не виключено, що саме це є її метою для наступного етапу. Там можна буде подумати вже не просто про переговори, а про мирні переговори", - зазначив експерт.

В знищеному Маріуполі готується масштабна політична провокація зі спробою залучення деяких західних журналістів. З цією метою для лояльних представників іноземних ЗМІ на 28 квітня міністерство оборони РФ планує так званий престур. Прибуття журналістів на територію України організовується через російський Ростов.

Зараз ви читаєте новину «Військовий експерт пояснив, навіщо Росії Маріуполь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути