пʼятниця, 04 серпня 2017 13:12

Військові НАТО промарширують Хрещатиком

Військові НАТО промарширують Хрещатиком
У військовому параді, що пройде в Києві на День незалежності 24 серпня, вперше в історії України візьмуть участь представники армій країн-учасниць НАТО. Фото: відкриті джерела

У військовому параді, що пройде в Києві на День незалежності 24 серпня, вперше в історії України візьмуть участь представники армій країн-учасниць НАТО.

Про це заявив в інтерв'ю українським телеканалам міністр оборони Степан Полторак, повідомляє "Українська правда".

"Цього року дуже багато наших партнерів виявили бажання брати участь у святкуванні Дня незалежності України. Поруч з нами знаходитимуться представники збройних сил країн Альянсу", - сказав він.

Україна веде перемовини із цього приводу з усіма країнами-учасницями НАТО. Погодження прислати військових на парад надали вже 6 з них, але Полторак сподівається, що ця цифра зросте до 10.

У святкуванні цьогоріч візьмуть участь військовослужбовці з Грузії.

Міністр також розповів, що загалом в параді цьогоріч візьмуть участь 4,5 тис. військовослужбовців. Тисяча з них були в АТО.

Крім того, центром Києва проїдуть більше 70 одиниць військової техніки, серед якої багато нових зразків. Зокрема, це будуть системи залпового вогню, броньована техніка, новітні засоби розвідки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко вперше назве військові частини, які найкраще воювали на Донбасі

1 серпня на території авіаційного заводу імені Антонова пройшло перше спільне тренування Нацгвардії та інших силових структур у рамках підготовки до військового параду.

Зараз ви читаєте новину «Військові НАТО промарширують Хрещатиком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути