четвер, 04 липня 2019 09:44

"Війна на Донбасі - це громадянський конфлікт" - Коломойський

"Війна на Донбасі - це громадянський конфлікт" - Коломойський
Ігор Коломойський. Фото: LIGA.net

За словами Коломойського, конфлікт на Донбасі "ніким не інспірований, ніякою Росією", попри присутність там російської військової техніки і російських військових.

"А у нас те, що сталося на Донбасі - це що сталося?.. Це внутрішній громадянський конфлікт ", - заявив олігарх Ігор Коломойський у інтерв'ю для журналу НВ.

"Вона і зараз там є, російська техніка, і буде. Поки буде конфлікт, буде там російська техніка. Це реалії з життя. Так, вона там є. А у нас американська техніка з цього боку є. І що з цього? "Джавелін" є у нас? Це чия техніка?"- каже Коломойський.

"США надали Україні військову техніку, "щоб підтримувати конфлікт на Донбасі", тому що "Америці вигідно тримати санкції проти Росії. У будь-якому випадку, за попереднього президента так було. А нинішній президент [Дональд Трамп], по-моєму, у нього інша точка зору, але як з неї вийти - він не знає. А у переддень чергових президентських виборів, може, він не поспішає з цим", - заявив олігарх.

"Ми говоримо, що військові російські присутні на Донбасі. Це факт. Вони, щоправда, переодягнені у відпускників або кого-то. У ДНР і ЛНР 1-2-й корпус, у будь-якому разі, те, що стосується офіцерського складу, то 100% там багато російських військовослужбовців, які поїхали в "відпустку" або в "відрядження", - виконувати інтернаціональний обов'язок... І не робіть з цього катастрофу, - це нормальне явище. Але у нас основа, шампур цього конфлікту - це внутрішньоукраїнський конфлікт, який, до речі кажучи, готувався 20 років. Мінімум із 2004-го, з виборів Ющенко-Янукович. Тоді перший раз ясно було, що ми до цього готові", - сказав Ігор Коломойський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явилося відео, як Зеленський танцями вітає Коломойського з днем народження

Олігарх Ігор Коломойський заявив, що не мав жодних переговорів із президентом Володимиром Зеленським щодо можливого фінансування відбудови інфраструктури Донбасу.

Зараз ви читаєте новину «"Війна на Донбасі - це громадянський конфлікт" - Коломойський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути