пʼятниця, 20 грудня 2013 10:21

Відставка Азарова стане актуальною після 16 січня — політолог

Відставка Азарова стане актуальною після 16 січня — політолог
Микола Азаров. Фото: kstati.dp.ua

Прийняття Верховної Радою рішення про звільнення від кримінального переслідування учасників масових акцій є перемогою опозиції.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Бондаренко.

"Це безпрецедентний випадок в історії України, коли таке рішення приймається конституційною більшістю опозиції та влади. Таким чином зняли меч, який висів над головами простих людей та громадських активістів. Всіх затриманих мітингувальників звільнять — виконають одну із вимог майдану. Тепер опозиція буде брати участь в круглому столі по виходу із кризи. Майдан стоятиме принаймні до Різдва. Зараз акції проходять мирно. Вчора навіть була спроба двох майданів подружитися", - зазначив він.

За словами експерта, таке голосування в парламенті було поступкою влади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ахметову та Клюєву віднесли "криваві йолки"

"Ще влада може піти на переформатування уряду. Не виключено, що знімуть і Миколу Азарова. Потрібно оновлення. Люди давно втомилися від прем'єра. Під час горбачовської перебудови я бачив один випадок. Простий випивший роботяга, який ніколи не проявляв непокори, вдивляючись в обличчя Горбачова в телевізорі, показав йому дулю і сказав: "На тобі, сука!". Настільки обрид, що люди свого ставлення не приховували", - зауважив Бондаренко.

Політолог припускає, що зміни в Кабміні відбудуться після Нового року.

"Вчорашнє голосування по бюджету, в якому опозиція не брала участь, показало, що в неї немає більшості. Тим більше, що комуністи відкликали голоси за зняття Азарова. Тому вже після 16 січня, коли почнуть розглядати бюджет, це питання знову стане актуальним", - додав експерт.

Зараз ви читаєте новину «Відставка Азарова стане актуальною після 16 січня — політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути