Ексклюзиви
понеділок, 29 березня 2010 11:57

Видрін назвав ідею створення союзу з Росією проукраїнською позицією

Видрін назвав ідею створення союзу з Росією проукраїнською позицією

Віце-прем"єр Володимир Семиноженко вперше за п"ять років озвучив проукраїнську позицію.

Так заступник секретаря Ради нацбезпеки, політолог Дмитро Видрін прокоментував заяву Семиноженка про ідею створення союзу між Україною, Росією і Білоруссю.

"Це (заява Семиноженка - ред.) може означати, що Україна вперше за багато років із об"єкту політики стає суб"єктом політики. Раніше нам казали, що є лише одна можливість для України - Євросоюз. І ніяких інших варіантів, - пояснив Видрін у коментарі Gazeta.ua. - А зараз виник уряд, який каже: ми будемо порівнювати вигоди, які дасть Україні включення в той чи інший союз".

Зі слів політолога, серед вигод, які назвав Семиноженко, участь України в енергетичних проектах: у розробці нафто-газових родовищ, участь у складних проектах високих технологій, розробці нанотехнологій, енерго-зберігаючих технологій.

"Семиноженко сказав: давайте рахувати вигоди, а коли порівняємо їх, тоді будемо вирішувати куди нам йти і як нам йти. Таким чином, вперше зайнята проукраїнська позиція, а не проєвропейська чи проросійська", - зазначив Видрін.

Водночас він сказав, що проекту створення союзу між Україною, Росією і Білоруссю наразі не існує.

"Це було висловлене на рівні ідеї, пропозиції, - сказав політолог.- Коли буде створений проект, прораховані ризики і вигода, тільки тоді можна казати про те, як це може бути вибудуване і на яких умовах".

Видрін також не виключив, що такі заяви Семиножена можуть бути піаром для електорату Партії регіонів.

"Звичайно, це і піар для електорату у тому числі. Але на перше місце все таки виходить те, що Україна повертається в геополітику, хоче маневрувати і рахувати ризики, вигоди. Раніше цього не було", - пояснив заступник секретаря Ради нацбезпеки.

Зараз ви читаєте новину «Видрін назвав ідею створення союзу з Росією проукраїнською позицією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути