середа, 13 лютого 2013 13:19

"Відповідальність за вступ до ЄС лежить на кожному членові уряду" - Азаров

"Відповідальність за вступ до ЄС лежить на кожному членові уряду" - Азаров
Прем'єр-міністр закликав кожного урядовця працювати максимально активно у напрямку євроінтеграції. Фото: obozrevatel.com

Прем'єр-міністр Микола Азаров заявляє, що за входження України в ЄС відповідальні всі члени уряду.

Про це він заявив на засіданні Кабміну 13 лютого, пише Українська правда.

"Відповідальність за те, як ми просуваємося на європейському інтеграційному шляху, лежить на кожному членові уряду, тому кожен з нас просто зобов'язаний працювати максимально активно", - заявив він.

Він нагадав, що минулого тижня зустрічався з європейським комісаром з питань розширення і Європейської політики сусідства Штефаном Фюле.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європа усвідомила, що за Януковича приєднання України неможливе - екс-глава секретаріату

"Ми погодили досить напружений графік роботи, дотримання якого дасть можливість підписати угоду про асоціацію з ЄС у листопаді 2013 року, а також забезпечить умови для введення безвізового режиму з ЄС. Угода про асоціацію повинна стати дорожньою картою співробітництва з ЄС, яку ми розглядаємо як комплексну програму масштабних перетворень всередині України", - сказав прем'єр.

Він додав, що в ЄС і України є розуміння, що необхідно у повній мірі використати саміт Україна-ЄС у лютому й засідання Ради з питань співробітництва в червні для підписання Угоди про асоціацію.

"Більше того, уже в травні ЄС очікує побачити результати того, що ми зробили в контексті опрацьовування висновків Ради ЄС", - сказав прем'єр.

"Із метою посилення комунікації між сторонами ми домовилися проводити спільну роботу в рамках груп політичного й експертного рівнів з українських питань. Важливим елементом такої роботи повинна стати можливість оперативного реагування на виконання Україною плану дій асоціації", - підсумував Азаров.

Зараз ви читаєте новину «"Відповідальність за вступ до ЄС лежить на кожному членові уряду" - Азаров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути