Ексклюзиви
понеділок, 11 квітня 2022 15:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Відповідальність росіян, нерукопожатий Путін, лист Байдену - найцікавіше з інтерв'ю Зеленського телеканалу CBS

Відповідальність росіян, нерукопожатий Путін, лист Байдену - найцікавіше з інтерв'ю Зеленського телеканалу CBS
Буде одна з найскладніших битв, сказав Зеленський. Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський передав президенту США Джозефу Байдену список речей, які необхідні для протистояння збройній агресії РФ.

Про це Зеленський сказав в інтерв'ю американському телеканалу CBS.

"Я вже давно попросив президента Байдена саме ті речі, не зайві, а конкретні, які нам потрібні, щоб захистити себе. І цей лист у нього є.

І він це може зробити, він повинен це зробити, тому що він лідер Сполучених Штатів", - сказав Зеленський.

США - велика держава, сильна, має великий вплив, зауважив президент.

"Навіть деякі речі, яких у президента Байдена немає, але він точно знає, де все це є. Він має великий вплив на тих, хто може нам це надати, і нас підтримати", - заявив глава держави.

Про відповідальність росіян

"Всі, хто приймав ці рішення, віддавав накази, виконував - усі причетні до цього. Я вам скажу більше. Є люди, які в них у політиці, які голосували, наприклад, за анексію тієї чи іншої нашої території, за окупацію наших територій. Я вважаю, що вони всі винні.

Це ланцюжок, і вони всі пов'язані. Від твого наказу до виконання є відстань, а на цій відстані - трупи. Тому ви повинні всі відповідати".

Про Путіна

"Хотів він цього чи не хотів, подобаюся я йому чи не подобаюся, чи ненавидить він мене як людину - я не знаю. Але це не про особистості, це про війну між двома державами. Тому я говорю про діалог між лідерами двох країн. Він міг запобігти цьому, і тому від нього багато що залежало, як і зараз.

Не можна закривати очі і говорити "ми цього не робили". Навіть якщо ти вважаєш, що ти цього не робив, ти повинен це сказати мені в очі, ти повинен сказати це в очі всьому світу.

Неможливо знищити весь український народ і весь світ. Ти вже нерукопожатний, весь світ цього не забуде. І ми в сучасному технологічному світі живемо, тому все є - відео, аудіо, будуть книги, спогади".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майстерність українських військових вражає - очільник Пентагону

Тих, хто "заграє" з РФ, стає менше

"Ніхто не хоче виходити з зони комфорту, а боротися з Росією і з Путіним, підтримуючи Україну по повному - це вийти з зони комфорту. Як політичного, так і фінансового і навіть ризикнути своєю кар'єрою. Тому хтось загравав, але щодня їх стає дедалі менше. Бо війна об'єднала нас і об'єднала Захід".

Про остаточну перемогу над ворогом

"Не можна казати, що ми виграли битву за Київ. Яка ціна потім щось програти? Я так не можу оцінити це. Я зможу тільки це сказати після того, коли ми переможемо в цій війні, коли звільнимо наші території.

Буча, Ірпінь, Гостомель - якщо там були повністю знищені люди, чи ми виграли цю битву? Я не впевнений. Ми утримали, і не віддали своє. Це я можу підтвердити, так. А чи ми перемогли, я не готовий поки що сказати".

Про НАТО

"НАТО - це одна з тих дрібничок, але дуже важливих, з яких складається твій вибір, право. І ми боремося за це право, а це і є свобода".

Про майбутні битви

"Буде одна з найскладніших битв. Буде битва не одна. Це буде нова хвиля війни. Ми не знаємо, яка буде кількість техніки, думаю в рази більше, ніж зараз є. Ми бачимо скупчення військової техніки біля сходу і півдня нашої держави. Ми розуміємо всі коридори, куди піде ворог, ми розуміємо, що він збирається зробити.

І розуміємо, що від швидкості того, як нам допомагатимуть, США, перш за все, як вони нам зможуть передати зброю, залежить вистоїмо ми чи ні".

США передадуть Україні додаткові партії озброєнь, сказали у Білому домі.

Російський ворог перемістить у тимчасово окуповані райони Донеччини озброєння 60-ї окремої мотострілецької бригади, повідомив Генштаб ЗСУ.

Окупанти хочуть перейти до наступу на Миколаївському і Херсонському напрямках.

Зараз ви читаєте новину «Відповідальність росіян, нерукопожатий Путін, лист Байдену - найцікавіше з інтерв'ю Зеленського телеканалу CBS». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути