неділя, 21 липня 2019 00:40

Відносини між Україною і США відчутно погіршилися - Клімкін

Відносини між Україною і США відчутно погіршилися - Клімкін
Клімкін розповів про відносини України і США. Фото: Укрінформ

Павло Клімкін вважає, що сьогодні рівень відносин між Україною і США знизився.

"Що стосується зниження рівня, я з цим погоджуюсь, хоча 2014-2015 роки не можна порівняти із сьогоднішнім днем з точки зору інтенсивності", - зазначив Клімкін в ексклюзивному інтерв'ю "Главкому".

Попри це міністр МЗС вважає, що тимчасово повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор – це сильне рішення. "Він знає Україну, він здатний дуже послідовно і жорстко діяти, якщо це потрібно. І це суперово. Не виключаю, що Тейлор буде певний час тут, а потім буде спроба призначення посла", - впевнений дипломат.

Клімкін зауважив, "сподіватися, що всі у Вашингтоні починають робочий день з України і нею ж закінчують робочий день, станом на сьогодні навряд чи ми можемо".

"Але щонайменше ми знаємо, що там є консенсус двопартійний і дуже чіткий, але консенсус не буває просто так, його теж потрібно підтримувати", - наголосив міністр МЗС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія хоче міняти моряків на Крим - Клімкін

Незабаром в Україну приїде європейський посол, якого нещодавно призначили і буде "менеджером". Йдеться про нового главу делегації ЄС в Україні – ним стане естонський дипломат Марті Маасікас. До останнього часу він працював секретарем з відносин з ЄС в МЗС Естонії.

Зараз ви читаєте новину «Відносини між Україною і США відчутно погіршилися - Клімкін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути