пʼятниця, 28 квітня 2017 13:58

"Відходимо від Російської імперії" - Порошенко про майбутній безвіз

"Відходимо від Російської імперії" - Порошенко про майбутній безвіз
"Повертаємося до європейської колиски" - Порошенко. Фото: Reuters

Президент Петро Порошенко просить прикордонників не допустити появи черг в ЄС, також він обіцяє зробити дешевими поїздки в Європу.

Про це він заявив, виступаючи перед прикордонниками, пише "Українська правда".

Він нагадав, що 11 травня очікують рішення Ради ЄС, яке надасть кожному українському громадянину, який має біометричний паспорт, право безвізового перетину.

"Дадуть завдання, щоб здешевити транспортне сполучення, запустити в Україну лоукоусти, коли за декілька десятків євро можна вільно поїхати туди і звідти в більшість європейських країн", - заявив Порошенко.

"Це рубікон, коли ми відходимо від Російської імперії і повертаємося до європейської колиски", - зауважив Порошенко. Він додав, що 11 червня це рішення має набути чинності.

Президент припустив, що потік громадян України в Європу зросте.

"Ставлю вам завдання: забезпечити високоякісне обслуговування державним сервісом під час перетину кордону громадян України і наших гостей. Не допустити появи черг, в яких українці чекатимуть, щоб перетнути кордон. Ми прибрали черги біля посольств і не можна дати можливість, щоб вони виникли поблизу пунктів перетину кордону", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українцям "на пальцях" пояснили, що таке безвіз (інфографіка)

6 квітня Європейський парламент затвердив проект резолюції про внесення України до переліку третіх країн, громадянам яких скасовують візові вимоги. Планують, що режим запрацює з 11 червня.

Зараз ви читаєте новину «"Відходимо від Російської імперії" - Порошенко про майбутній безвіз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути