середа, 09 червня 2010 11:22

Віддати 11 млрд кубометрів газу неможливо - Бойко

Віддати 11 млрд кубометрів газу неможливо - Бойко

Україна вивчить можливість подачі апеляції на рішення Стокгольмського арбітражу про повернення компанії RosUkrEnergo AG (Швейцарія) 11 млрд куб. м газу. Країна не буде бездумно віддавати цей ресурс з балансу НАК "Нафтогаз України".

Про це 9 червня заявив міністр палива та енергетики Юрій Бойко.

"Що стосується сьогоднішньої ситуації, то я скажу, чого не буде, - не буде бездумної віддачі ресурсів за рахунок наших споживачів і національних інтересів. Віддати 11 млрд куб. м газу з балансу" Нафтогазу України "- це неможливо", - заявив міністр.

Бойко також наголосив на необхідності того, щоб правоохоронні органи країни дали оцінку схеми, внаслідок чого склалася така неприємна для країни ситуація.

"Я думаю, що відповідь на закономірність минулого угоди повинні дати правоохоронні органи. Це їх компетенція. Я не знайомий із рішенням суду. Ми ретельно вивчимо його: апеляція, продовження розгляду цього рішення", - сказав Бойко.

Нагадаємо, що 8 червня компанія Centragas, що є акціонером RosUkrEnergo, повідомила, що Стокгольмський арбітражний трибунал зобов'язав НАК "Нафтогаз України" повернути газотрейдеру 11 млрд куб. м газу.

Також 1,1 млрд куб. м повинні бути передані в якості компенсації. Стокгольмський арбітражний трибунал, згідно з повідомленням, 30 березня 2010 прийняв рішення, яким зобов'язав НАК відшкодувати RosUkrEnergo близько $ 200 млн за "різні порушення" Нафтогазом України "умов контрактів з постачання, транзиту і зберігання газу".

У свою чергу, в управлінні зі зв'язків з громадськістю НАК "Нафтогаз України" повідомили, що компанія поки не отримала відповідного рішення Стокгольмського арбітражу.

RosUkrEnergo в 2006-2008 роках виступала монопольним постачальником природного газу в Україну.

За матеріалами Інтерфакс-Україна, РБК-Україна

Зараз ви читаєте новину «Віддати 11 млрд кубометрів газу неможливо - Бойко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути