четвер, 06 липня 2017 19:48

Відбудувати Донбас не допоможе ні Захід, ні Росія - волонтер

Відбудувати Донбас не допоможе ні Захід, ні Росія - волонтер
Продовження бойових дій може стати причиною екологічної катастрофи на Донбасі. Фото: evroua.com

Після закінчення війни не варто чекати допомоги у відбудові Донбасу від Заходу чи компенсації збитків з боку Росії. Маємо відновлювати все за власні кошти.

Продовження бойових дій може стати причиною екологічної катастрофи на тій території. Про це Gazeta.ua говорить волонтер та блогер Юрій Касьянов.

"Відновити територію маємо власними силами. Надіятися на допомогу Заходу дуже не варто. На компенсацію від Росії точно не діждемося, з їх теперішнім керівництвом. Вони відтяпали Крим із флотом, зброєю, інфраструктурою, банками і нічого не заплатили. Наша влада робить вигляд, що бореться у Європейському суді, але насправді це не так. Не роблять нічого для звільнення Донбасу. Якби не крали, то були б гроші відновити територію".

Катастрофа станеться, якщо в одне з підприємств на Донбасі, потрапить снаряд:
"У людей зараз панує настрій поразки, що "Всі сепари" і "Навіщо все те потрібно". Але Донбас - це українська земля. Вона поки не настільки знищена. На Донбасі не буде екологічної катастрофи як деякі говорять. Підприємства, які нещадно експлуатували поклади корисних копалин, зараз простоюють. Тому екологічна ситуація в деяких місцях навіть покращилася. Стали менше викидати різного хламу в атмосферу. З іншого боку через військові дії вона погіршується, руйнується інфраструктура, дороги, помирають люди. Є місця, в які якщо потрапить снаряд - станеться техногенна катастрофа. Якщо відбудеться витік аміаку із заводу в Торезі, де в спеціальних контейнерах все зберігається, то потрапить у озеро. Але зараз ні про яку екологічну катастрофу не йде мова. Перебільшують ті, хто хоче викинути Донбас, продати Росії чи обміняти на свій бізнес".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "План Маршалла" переходить до дій: Україна може піти шляхом Німеччини

Наступальних операцій, які призведуть до руйнування міст, не буде:
"Лише дурень буде штурмувати власні міста в лоб. У керівників держави має вистачити мудрості на інші кроки, які будуть нести максимально низьку шкоду території. Під час першої і другої світових воєн деякі міста були знищені вщент. Це відбувалося скрізь - в СРСР, Великобританії, Японії. Але все відновлювали. Ніхто не придумував відмазки.
Чим довше йде війна, зберігається стан ні війни, ні миру, тим більше знищується інфраструктура. Дороги руйнуються від того, що там їздять тяжка техніка, мільйони тонн боєприпасів. Дорога на Дебальцево була саме так і знищена, перетворилася просто на напрямок руху. Чим довше буде це продовжувати, тим більше буде знищуватися Донбас. Чим скоріше покінчимо з війною, тим в кращому стані отримаємо територію назад".

Збройний конфлікт на Донбасі триває із 13 квітня 2014 року. На думку інженерів та екологів, в середньостроковій перспективі Донбас стане зоною техногенного лиха. Це буде 15 тис. кв. км солоних боліт, із зруйнованими трубопроводами, дорогами і залізницями, неможливістю капітального будівництва і повною відсутністю питної води.
На Донбасі сконцентровано 4 тис. шкідливих технологічних виробництв, знаходяться 1 350 териконів, з яких 350 горять. Під кожним з них ґрунтові води забруднені, при підйомі шахтних вод ці ділянки забруднять річки.

Зараз ви читаєте новину «Відбудувати Донбас не допоможе ні Захід, ні Росія - волонтер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути