вівторок, 05 березня 2019 11:30

Від телеведучої до генерала СБУ: ЗМІ назвали 10 технічних кандидатів у президенти
10

Журналісти опублікували список кандидатів у президенти, які ймовірно можуть працювати на інших претендентів у боротьбі за президентське крісло.

10 кандидатів назвали технічними на сайті "Українська правда"

Юлія Литвиненко

 

Юлія Литвиненко – тележурналістка, ведуча програм на каналі "Інтер", TVi, NewsOne. Останній рік вона працювала на телеканалі "Прямий", який належить оточенню Порошенка.

Для своєї кампанії Литвиненко вигадала інтерв'юшний стиль, нібито вона ставить запитання своїм візаві, але й відповісти їм не дає.

Так, кандидатка-журналістка адресувала запитання Анатолію Гриценку про продаж озброєння у часи керування ним Міноборони, Володимиру Зеленському – про жарти "95 кварталу" над Україною та її досягненнями, а от Порошенку звучало зручне питання, яке підкреслює стратегію його кампанії: "Чому ви не домовляєтеся про мир з Путіним"?

Найбільше запитань у Литвиненко до Юлії Тимошенко, яку журналістка-кандидатка в президенти навіть викликала на дебати.

Прізвище Литвиненко співзвучне з Тимошенко, причому обидві носять одне і те саме ім'я – Юлія.

Юрій Тимошенко

 

Юрій Тимошенко донедавна був членом фракції "Народний фронт", але через намір йти у президенти без погодження з рідною політсилою, його вигнали з лав "фронтовиків".

Тимошенко виглядає типовим кандидатом-клоном. Його прізвище й по батькові повністю збігаються з прізвищем та ініціалами Юлії Тимошенко.

Ольга Богомолець

 

Ольга Богомолець – українська лікарка-дерматолог, має власну клініку дерматології і косметології.

5 років тому Богомолець увійшла до фракції БПП і відтоді нікуди не виходила. Кандидат у президенти ніколи особливо не виступала проти дій Порошенка та не мала претензій до його політсили.

Причиною участі нардепа на виборах може бути протистояння з Тимошенко. А точніше – можлива спроба "розмити" електорат Юлії Володимирівни.

Богомолець підбирає риторику, схожу до риторики екс-прем'єрки, у частині соцполітики. Обидві обіцяють доступну страхову медицину, справедливі тарифи, нову пенсійну реформу та покращення умов ведення бізнесу.

Сергій Каплін

 

Каплін очолює "Соціал-демократичну партію України", до Верховної Ради пройшов за списками БПП. Його пов'язують з колишнім главою Адмінітсрації президента Сергієм Льовочкіним.

У своїй передвиборчій кампанії кандидат чітко переймає меседжі Тимошенко. Наприклад, не встигла вона пообіцяти зниження ціни на газ вдвічі, як по Києву з'явилися білборди Капліна, де він обіцяє зменшити ціну на газ в чотири рази.

Паралельно соціаліст тролить Тимошенко банерною кампанією в інтернеті з меседжем: "Не вона, а він підніме мінімальну зарплату".

Ілля Кива

 

Кива встиг попрацювати заступником начальника УМВС в Донецькій області, згодом керівником департаменту протидії наркозлочинності і до літа 2017 року трудився радником міністра Арсена Авакова.

Публічно Кива не приховує зневажливого ставлення до Петра Порошенка.

Гострі висловлювання у бік президента з вуст Киви є відбитком вірності Авакову, який не любить Петра Олексійовича.

Крім Авакова, останнім часом Киву пов'язують і з товаришем міністра, олігархом Ігорем Коломойським, який робить все можливе, щоб завадити виграшу Порошенка.

Євген Мураєв

 

Мураєв є позафракційним нардепом, хоч ще кілька років тому був членом "Опозиційного блоку".

Його риторика типова для проросійського виборця. На цих виборах Мураєв розпорошує голоси Бойка й Вілкула.

Колишні партійці Мураєва із партії "За життя" не під запис звинувачують його у співпраці з Адміністрацією президента.

Володимир Петров

 

Петров є політтехнологом і продюсером "Люмпен продакшн".

На виборах він може працювати одразу проти кількох кандидатів у президенти, але передусім – проти коміка Володимира Зеленського, який так само насміхається над старими політиками.

Ігор Смешко

 

Протягом 2003-2005 років – наприкінці правління Леоніда Кучми та початку президентства Віктора Ющенка – Ігор Смешко працював головою Служби безпеки.

Аж до 2014 року Смешко практично не був дотичним до великої політики. Після Революції Гідності Олександр Турчинов призначив його радником в.о. президента, а після обрання Порошенка, той теж призначив його своїм радником.

Хоч рівень підтримки Смешка коливається в межах 2% серед тих, хто збирається взяти участь у виборах, він орієнтується на виборця, який чекає на порядну людину у владі з військовим досвідом.

У цьому амплуа він конкурує з Анатолієм Гриценком, який підкреслює свою чесність і досвід міністра оборони.

Ігор Шевченко

 

Шевченко був міністром екології за квотою "Батьківщини" в уряді Арсенія Яценюка.

Шевченко має те ж саме прізвище, що й кандидат Коломойського Олександр Шевченко з партії "Укроп", який і сам має ознаки технічності. Тобто екс-міністр може елементарно відбирати неуважних виборців у свого однофамільця.

Олександр Шевченко

 

До парламенту Шевченко працював топ-менеджером на гірськолижному курорті Буковель, що належить олігархам Ігорю Коломойському та Геннадію Боголюбову.

З одного боку, Шевченко йде на президентські вибори, щоб пропіарити "Укроп" перед парламентськими виборами.

Але з іншого – депутат є суперником Порошенка в західних областях й відбирає у нього важливі голоси.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гриценко: Зеленський був альтернативою до минулої п'ятниці

Вибори президента мають відбутися 31 березня. Центральна виборча комісія зареєструвала 44 кандидата.

Зараз ви читаєте новину «Від телеведучої до генерала СБУ: ЗМІ назвали 10 технічних кандидатів у президенти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути