вівторок, 07 лютого 2012 13:48

Від Януковича вимагають перенести День захисника Вітчизни на 29 січня

Від Януковича вимагають перенести День захисника Вітчизни на 29 січня

Громадські організації Рівненщини звернулися до президента Віктора Януковича з вимогою перенести відзначення Дня захисника Вітчизни на 29 січня, коли в 1918 році відбувся героїчний бій під Крутами.

Святкування 23 лютого називають пережитком.

"Якщо навіть погодитися з тим, що в цей день у 1918 році справді відбувся бій, і цей день став початком існування більшовицької армії, то захищала ця армія радянську Росію, а ще конкретніше - більшовицький Петроград. Святкуючи 23 лютого День захисника Вітчизни, ми тим самим ніби визнаємо, що наша Вітчизна - більшовицька Росія, Радянський Союз, але аж ніяк не Україна", - йдеться у зверненні.

Громадські організації пропонують президентові відзначати День захисника Вітчизни 29 січня.

"Саме в ті роки в Україні була своя держава УНР, і є дата, яка не лише просякнута духом героїзму, самопожертви та національної гордості, а й справді є Днем захисника вітчизни. Бо саме 29 січня 1918 року під Крутами прийняли бій українські юнаки, захищаючи від більшовиків Київ та Україну", - зазначила голова обласного товариства "Просвіта" Світлана Ніколіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вони померли непереможеними!" - Націоналісти нагадали владі, хто в Україні - герої

"Дата 23 лютого втратила значимість для українського суспільства. Це - продукт радянської пропаганди. Знаєте, відзначати її те ж саме, аби нині в Україні святкували дні народження російських царів, чи створення радянського союзу. Одним словом, дата застаріла й прийшов час її виправити", - додав голова обласного осередку товариства "Меморіал" Володимир Борщевич.

Звернення до Януковича підписала майже 20 різноманітних громадських організації. Зокрема, обласні "Просвіта", відділ Союзу Українок, Конгрес української інтелігенції, Товариство політв'язнів та репресованих, відділення Всеукраїнського об'єднання ветеранів, організація Спілки офіцерів України.

Зараз ви читаєте новину «Від Януковича вимагають перенести День захисника Вітчизни на 29 січня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

49

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути