Ексклюзиви
пʼятниця, 27 квітня 2012 16:01

Спецтема: Вибухи у Дніпропетровську

Вибухи у Дніпропетровську можуть бути результатом розбірок "дніпропетровських" та "донецьких" - експерт

Вибухи у Дніпропетровську можуть бути результатом розбірок "дніпропетровських" та "донецьких" - експерт
Громадськість, опозиція та міжнародні спостерігачі можуть звинуватити владу. Фото: glavnoe.ua

Політолог Віктор Небоженко вважає, що вибухи у Дніпропетровську можуть бути результатом бандитських розбірок "дніпропетровських" та "донецьких".

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Громадськість, опозиція та міжнародні спостерігачі будуть звинувачувати владу, що вона не контролює їх. Виходить, що набагато легше мучити опозиціонерів, аніж слідкувати за бандитами. Вибухи можуть проходити в руслі конфлікту міліції та Служби безпеки. Сьогодні СБУ є спеціалістом по антитерору. Можливо, таким чином хтось демонструє ціну нового керівництва цього відомства. Те, що відбувається, також є викликом міністру внутрішніх справ. Він має успішним розкриттям показати, що займає своє місце", - зазначив експерт.

Небоженко наголосив, що влада може звинуватити у вибухах колишнього прем'єр-міінстра Юлію Тимошенко.

"Зуміли ж приписати їй гангстерську війну у Донецьку у 90-х роках. Політики буде багато у будь-якому випадку. Наближується чемпіонат з футболу Євро-2012. Західні уболівальники не захочуть тут постраждати", - зауважив він.

За словами політолога, для введення надзвичайного стану ще рано.

"Зазвичай влада його вводить, коли знає, що програє вибори. Стати початком процедури імпічменту ця ситуація теж не може. Але ми можемо йти у бік перевороту. Це коли одна частина оточення президента бореться з іншою, а гинуть люди", - додав Небоженко.

У свою чергу, політолог Дмитро Корчинський вважає, що серія вибухів у Дніпропетровську може бути пов'язана з невдоволеністю людей нинішньою владою.

"Я би не називав це терористичним актом, бо докладно про ці вибухи ще дуже мало відомо. Радше за все, таким чином люди висловлюють політичний протест проти чинної влади. Або проти місцевої. Малоймовірно, що це організовувала б сама влада. Адже саме вона найбільше зацікавлена у стабільності. Щоб було тихо як на цвинтарі. Мабуть, знайшлись люди, яким щось уже допекло і вони таким чином вирішили це висловити. Не думаю також, що це має якесь зовнішнє управління. Тобто, навряд це може організовувати організована опозиція. Більше виглядає на стихійні кроки", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Вибухи у Дніпропетровську можуть бути результатом розбірок "дніпропетровських" та "донецьких" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути