Ексклюзиви
пʼятниця, 15 грудня 2017 14:03

Верховним судом керують старі суддівські боси

Верховним судом керують старі суддівські боси
Практично всі керівники Верховного суду – старі суддівські боси, кажуть у Реанімаційному пакеті реформ. Фото: відкриті джерела

Практично всі керівники Верховного суду – старі суддівські боси, про це пише експерт з судової реформи Реанімаційного пакету реформ Михайло Жернаков у блозі на "Українська правда".

"Касаційний господарський суд Верховного Суду очолив Богдан Львов, до того – голова Вищого господарського суду України. Він же – "новий" заступник голови Верховного суду. Суддя Львов не відповідає критеріям доброчесності через те, що не зміг пояснити походження своїх годинників по $30-50 тис. кожен і є фігурантом кількох кримінальних проваджень. За нього проголосували 27 із 29 голосів суддів "нового" Касаційного господарського суду.

Головою Касаційного адміністративного суду став Михайло Смокович, який до того виконував обов'язки голови Вищого адміністративного суду і також має негативний висновок Громадської ради доброчесності за "відбілювання" суддів Майдану. Суддя Смокович був єдиним кандидатом на посаду голови та отримав 27 із 28 голосів суддів Касаційного адміністративного суду.

Головою Касаційного цивільного суду був призначений Борис Гулько, очільник старого касаційного суду. Він раніше отримував зброю як державну нагороду, що суперечить принципу суддівської незалежності.

Касаційний кримінальний суд очолив Станіслав Кравченко, який свого часу випустив на свободу вбивцю Ґонґадзе Пукача.

Секретарем Великої Палати вибрали Всєволода Князєва, екс-голову Миколаївського окружного адміністративного суду", - нагадує юрист.

"Таким чином, судді та політичні еліти роблять все можливе, щоб "стара варта" все ще повністю контролювала найвищий суд. Ніхто навіть цього не приховує.

Повна відсутність спротиву подібним "досягненням" серед суддів Верховного Суду також показує, що переважна їхня більшість готова продовжувати працювати в такому середовищі. Виключення можуть складати хіба що кілька "нових облич". Але поки що і їхніх голосів не чути", - пише експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Підвищимо авторитет України" - Порошенко внесе закон про Антикорупційний суд

15 грудня почав роботу новий Верховний суд і набули чинності зміни до Господарського процесуального кодексу, Цивільного процесуального кодексу та Кодексу адміністративного судочинства.

Верховний суд став найвищою інстанцією у системі судоустрою.

Зараз ви читаєте новину «Верховним судом керують старі суддівські боси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути