вівторок, 10 травня 2016 11:41

Верховний суд визнав незаконним позбавлення недоторканності Мосійчука

Верховний суд визнав незаконним позбавлення недоторканності Мосійчука
Facebook

Верховний суд визнав незаконною постанову Верховної Ради про притягнення до кримінальної відповідальності нардепа Ігоря Мосійчука.

Про це нардеп написав у Facebook.

"Ми перемогли: Верховний суд підтвердив рішення Вишого адміністративного суду щодо визнання незаконною постанову Верховної Ради про притягнення мене до кримінальної відповідальності, затримання і арешт. Своїм рішення Верховна Рада позбавила мене недоторканості. Але я лишився діючим народним депутатом. Тепер сфальшована проти мене справа використовується як інструмент тиску. Скоро і цьому буде покладено край", - повідомив він.

Також Мосійчук заявив, що буде домагатися закриття справи проти нього та порушення справи проти колишнього генпрокурора Віктора Шокіна і тодішнього керівництва парламенту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мосійчук заговорив про імпічмент "цинічного бариги" Порошенка

Як відомо, народного депутата Ігоря Мосійчука підозрюють в хабарництві, хуліганстві, насильстві щодо службової особи та судді, втручанні в діяльність судових органів.

17 вересня 2015 року Верховна Рада надала згоду на затримання та арешт нардепа. 15 листопада його звільнили з-під варти у зв'язку із завершенням дії ухвали Печерського районного суду Києва.

Зараз ви читаєте новину «Верховний суд визнав незаконним позбавлення недоторканності Мосійчука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути