Ексклюзиви
четвер, 16 вересня 2021 12:44

Верховний суд виправдав суддю-хабарника - він вийде з колонії

Верховний суд виправдав суддю-хабарника - він вийде з колонії
Екссуддя Володимир Пономаренко вийде з колонії за виправдальним вироком ВСУ. Фото: nashigroshi.org

Верховний суд України повністю виправдав черкаського екссуддю Володимира Пономаренка. Раніше Вищий антикорупційний суд засудив його до двох років ув'язнення за хабар у 30 тис. грн.

Рішення ухвалили судді Сергій Фомін, Герман Анісімов та Ольга Булейко, розповідає Telegram-канал Центру протидії корупції.

Коли у квітні вирок Пономаренку підтвердила Апеляційна палата ВАКС, хабарник поїхав до Менської колонії. Тепер він не встигне відбути покарання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учасники смертельних ДТП і хабарники - яким суддям українці оплачують пенсії в сотні тисяч гривень

"Нагадаємо, ВАКС створювався за активної участі міжнародних експертів. А ось Верховний суд обирала тодішня ВККС, більшість членів якої були делеговані самими ж суддям. Тепер судова мафія намагається усунути вирішальний голос міжнародників з формування нової Вищої ради правосуддя. Неважко здогадатися для чого", - написали в ЦПК.

27 серпня 2018-го Служба безпеки України повідомила про затримання судді Черкаського Апеляційного суду Володимира Пономаренка. Його звинуватили в одержанні хабаря від громадянина Станіслава Дейнеги за вплив на ухвалення рішень суддями Соснівського районного суду міста Черкас Юрієм Рябухою та Володимиром Калашником щодо непритягнення Дейнеги до адміністративної відповідальності.

11 вересня 2019 року Вища Рада правосуддя відсторонила Пономаренка від займаної посади до 27 жовтня, згодом подовживши термін до 27 листопада. Після закінчення терміну відсторонення Пономаренко повернувся до займаної посади судді. За січень 2020 року він заробив 160 тис. грн заробітної плати.

19 лютого 2021-го колегія суддів ВАКС ухвалила вирок у справі. Пономаренка засудили до двох років позбавлення волі за 30 тис. грн хабаря.

Після того, як суддю спіймали на хабарі, Вища рада правосуддя задовольнила його заяву про відставку, хоча могла звільнити за дисциплінарний проступок.

Завдяки рішенню ВРП Пономаренко отримав майже 870 тис. грн вихідної допомоги й ще 100 тис. грн щомісячної пенсії.

Зараз ви читаєте новину «Верховний суд виправдав суддю-хабарника - він вийде з колонії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути