пʼятниця, 12 листопада 2010 13:41

Верховний суд подав до суду на Януковича

Верховний суд подав до суду на Януковича

Верховний суд України просить Конституційний Суд оцінити конституційність окремих положень закону "Про судоустрій і статус суддів".

За спрямування відповідного подання до Конституційного суду висловилися усі присутні на пленумі ВСУ, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зокрема, Верховний суд просить КС оцінити конституційність положень закону щодо позбавлення Верховного суду статусу найвищого судового органа в системі судів загальної юрисдикції, обмеження реалізації громадянами і юридичними особами права на звернення до Верховного суду по захист своїх прав і законних інтересів, а також звуження гарантій матеріального забезпечення й соціального захисту суддів.

3 серпня набув чинності закон про судоустрій і статус суддів, внесений президентом Віктором Януковичем.

Закон передбачає створення Вищого спеціалізованого суду України для розгляду цивільних і кримінальних справ, який діятиме як суд касаційної інстанції; зменшення кількості суддів Верховного суду України (ВСУ); обмеження функцій ВСУ; ліквідацію військових судів; обов'язкове призначення членами Вищої ради юстиції суддів, обраних безстроково.

Законом установлюється порядок, відповідно до якого кожен суд загальної юрисдикції є окремим розпорядником бюджетних коштів.

Зараз ви читаєте новину «Верховний суд подав до суду на Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути