середа, 12 квітня 2017 12:32

Верховна Рада готується створити ТСК з розслідування рейдерських дій Сергія Рибалки

Верховна Рада готується створити ТСК з розслідування рейдерських дій Сергія Рибалки
Народний депутат Артем Вітко сказав, що "у нас не буде важелів впливу на того чи іншого депутата-корупціонера, поки буде депутатська недоторканність"

Група народних депутатів, волонтерів, ветеранів АТО, журналістів та активістів у стінах Верховної Ради ініціювала створення тимчасової слідчої комісії з питань розслідування фактів фінансування депутатом від фракції Радикальної партії Сергієм Рибалкою рейдерського захоплення та знищення торговельної мережі АТБ. Активісти запевняють, що мають усі докази того, що радикал Сергій Рибалка власноруч організовував, фінансував та здійснював силові акції проти соціально відповідального бізнесу, мережі АТБ, яка є одним з головних спонсорів українського війська. Ініціативу на прес-пойнті ВР озвучив екс-командир батальйону "Луганськ-1", народний депутат Артем Вітко та ветеран АТО Олег Кравець.

"До мене звернулася група моїх побратимів, товаришів, з якими ми разом у 2014-му році захищали наш український Донбас, з проханням створити в ВР Тимчасову слідчу комісію. Я вважаю, що використання свого службового посадового становища у цій залі категорично неприйнятне. Тому однозначно підтримую створення ТСК щодо дій народного депутата Сергія Рибалки. Хочу додати, що виступаю за скасування депутатської недоторканості. Все це відбувається саме через те, що народні депутати, представники великого бізнесу йдуть сюди для того, щоб вирішувати тут свої бізнесові питання. Допоки у нас буде депутатська недоторканість, доти у нас не буде важелів впливу на того чи іншого депутата-корупціонера", - заявив Артем Вітко, коментуючи останню інформацію про те, що за одну акцію з силового блокування магазинів АТБ Сергій Рибалка начебто особисто платив найнятим активістам понад 100 000 доларів.

Разом з Артемом Вітком та Олегом Кравцем до присутніх на прес-пойнті ВР звернулися відома кримськотатарська правозахисниця Гайде Різаєва, депутат ВР першого демократичного скликання, ветеран АТО та адвокат Іван Макар, журналіст-розслідувач Дмитро Станчевський. Вони заявили, що беруть питання створення тимчасової слідчої комісії з розслідування корупційної діяльності нардепа-радикала Сергія Рибаки під контроль громадськості.

"Ми неодноразово зверталися до правоохоронних органів, навіть до РНБО, стосовно дій народного депутата Сергія Рибалки. Та акція з очорнення найбільшої торгової мережі АТБ і його виступи з трибуни Верховної Ради обурюють нас. Верховна Рада України – це основа законності. Разом з тим сюди приходять такі, як Сергій Рибалка і з трибуни ВР, потрясаючи своїм мандатом, вирішують свої особисті питання. Я хочу сказати прямо: Сергій Рибалка, ти – брехун. Ми дожилися з вами – брехати з трибуни Верховної Ради – це вже є норма. Тому ми вимагаємо і просимо народних депутатів створити слідчу комісію з розслідування використання свого службового становища Сергієм Рибалкою. Разом з тим контроль за виконанням цього покладаємо на себе", - завершив своє звернення у кулуарах Верховної Ради Олег Кравець. Відео-звернення депутатів та активістів наживо у своєму ефірі транслював телеканал "112".

Зараз ви читаєте новину «Верховна Рада готується створити ТСК з розслідування рейдерських дій Сергія Рибалки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути