вівторок, 30 травня 2023 13:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Верховна Рада збільшила відпустки та доплати військовим

Верховна Рада збільшила відпустки та доплати військовим
333 нардепи віддали свої голоси за законопроєкт №9342. Фото: t.me/oleksiihoncharenko

У вівторок, 30 травня, комітет Верховної Ради з питань безпеки та оборони схвалив новий законопроєкт про доплати військовим.

Він рекомендував нардепам ухвалити його, а всі альтернативні – відхилити, пише нардеп Ярослав Железняк в Telegram.

Нардеп Олексій Гончаренко повідомив, що законопроєкт №9342 прийнятий за основу. Це означає, що буде друге читання і остаточне ухвалення у найближчі тижні.

Авторами цього законопроекту виступили голова парламенту Руслан Стефанчук, віцеспікер Олександр Корнієнко, голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, співголова фракції "Європейська солідарність" Ірина Геращенко та десятки інших нардепів.

Документ передбачає, що під час воєнного стану українські військові отримують доплати від 30 до 100 тис. грн пропорційно до часу виконання бойових завдань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міноборони анонсувало системні зміни у військовій службі

Військові строкової служби щомісяця отримуватимуть додатково 6 тис. грн. Також 6 тис. грн отримуватимуть військові, які були травмовані або поранені на війні, а тепер зараховані у розпорядження відповідного командира під час тимчасової непридатності до військової служби.

Курсанти вищих військових навчальних закладів додатково отримуватимуть 2350 грн щомісяця.

Верховна Рада збільшує відпустки військовим

Також законопроєкт №9342 регулює відпустку для військових. Там зазначається, що під час особливого періоду військові мають право на частину щорічної відпустки тривалістю 30 днів, а також на відпустку за сімейними обставинами та з інших поважних причин тривалістю до 10 днів.

У документі зазначено, що мобілізовані, які не мають досвіду військової служби, обовʼязково мають пройти курс базової військової підготовки терміном не менше місяця. Таких людей без підготовки буде заборонено допускати до бойових дій.

2 травня Верховна Рада продовжила дію воєнного стану і загальної мобілізації в Україні до 18 серпня. За відповідні постанови проголосували 324 і 333 нардепи. Підтримали всі фракції і групи.

Зараз ви читаєте новину «Верховна Рада збільшила відпустки та доплати військовим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути