Ексклюзиви
четвер, 26 листопада 2020 10:56

Венедіктовій надіслали клопотання про арешт суддів ОАСК

Венедіктовій надіслали клопотання про арешт суддів ОАСК
Ірина Венедіктова йшла 3-ю у списку партії "Слуга народу" на виборах до парламенту. На посаду генерального прокурора її запропонував президент Володмир Зеленський. Фото: @pgo.gov.ua

Детективи Національного антикорупційного бюро надіслали генеральному прокурору Ірині Венедіктовій проєкти клопотань до Вищої ради правосуддя для дозволу на затримання і арешт підозрюваних суддів Окружного адміністративного суду міста Києва. Про це бюро повідомило в четвер.

"До таких дій слідство змушене вдатися, зважаючи на відсутність інших законних шляхів для доставлення підозрюваних до суду та забезпечення їхньої належної процесуальної поведінки", - повідомляє НАБУ.

У бюро заявили, що підозрювані у кримінальному провадженні про захоплення державної влади, участь у злочинній організації та зловживанні впливом, зокрема голова ОАСК Павло Вовк, його заступник та 2 суддів, систематично не з'являються до органу досудового розслідування.

Вищий антикорупційний суд викликав їх. Проте вони без будь-яких поважних причин ігнорують виклики до суду.

Детективи понад 20 разів прибували до ОАСК та за місцем реєстрації голови суду для вручення повісток. Однак Вовк жодного разу не перебував за місцем роботи та реєстрації, про своє теперішнє місце перебування не повідомив. 3 листопада його вже вдруге оголошено в розшук.

Підозрювані демонструють свою зневагу до закону, заявили в НАБУ.

"Водночас підозрювані ініціювали кримінальне та дисциплінарне переслідування слідчого судді ВАКС, який у вересні цього року продовжив строк досудового розслідування у провадженні стосовно їхніх неправомірних дій", - повідомили у бюро.

За інформацією НАБУ, у розшук оголошені Павло Вовк, його заступник Володимир Келеберда, судді цього суду Олексій Огурцов, Ігор Качур та Ігор Погрібніченко, також члени
Вищої кваліфікаційної комісії суддів Микола Сірош та Сергій Остапець, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Судова реформа - тест для Зеленського

У вересні НАБУ опублікувало записи розмов голови ОАСК. "Надо захватить власть в этой ВРП", - йдеться у розмовах. У липні Павлу Вовку й низці суддів детективи повідомили про підозру.

1 вересня ВРП відмовилась відстороняти Павла Вовка, залишила далі керувати Окружним адмінсудом міста Києва.

Зараз ви читаєте новину «Венедіктовій надіслали клопотання про арешт суддів ОАСК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути