Ексклюзиви
середа, 27 січня 2021 16:30

Венедіктова продовжує рятувати Татарова - активісти

Венедіктова продовжує рятувати Татарова - активісти
Торік у грудні ЗМІ повідомляли, що НАБУ і САП підготували підозру Татарову, але Венедіктова відсторонила прокурорів, які вели справу. Фото: @pgo.gov.ua

Сьогодні генеральна прокурорка Ірина Венедіктова відправила у Вищий антикорупційний суд прокурора. Щоб відкликати скаргу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури на рішення Печерського районного суду міста Києва у справі заступника керівника Офіса президента Олега Татарова, яким справу забрали із Національного антикорупційного бюро. Про це повідомив Центр протидії корупції.

Відкликати скаргу САП намагався прокурор Офіса генпрокурора Андрій Грицан, який веде справу, замість усунених прокурорів САП, повідомляють активісти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Керівником САП може стати "своя людина" Зеленського

"Ба більше, виявилося, що прокурори Венедіктової 21 січня змінили підозру Микитасю (екснардеп й власника компанії "Укрбуд"; його звинувачують у розкраданні держкоштів під час спорудження житла для бійців Нацгвардії. - Gazeta.ua). Зробили це з однією метою: вивести справу з-під юрисдикції ВАКС і закласти фундамент для виведення з провадження Татарова.

Апеляція Антикорсуду не задовольнила клопотання прокурора, оскільки матеріали справи перебувають у ДБР. Судді Глотов, Калугіна і Чорненька не тільки відмовили прокурору Венедіктової, а ще й зобов'язали ДБР передати Антикорсуду оригінал оскаржуваного рішення Печерського суду та інші матеріали справи. За невиконання ухвали грозить кримінальна відповідальність", - повідомляє ЦПК.

"А президенту Зеленському нормально, що в його Офісі й далі працює офіційно підозрюваний у хабарництві, якого всіма силами рятують від незалежного слідства й суду", - зауважили активісти.

28 грудня суд з обрання заступнику керівника ОП запобіжного заходу перенесли, бо не з'явилися прокурори.

18 грудня Татарову повідомили про підозру про давання хабаря за видачу недостовірного письмового висновку судового експерта в справі про заволодіння 81 млн грн Національної гвардії.

НАБУ відкрило кримінальне провадження через можливе незаконне втручання генпрокурорки Ірини Венедіктової у справу.

На початку грудня ЗМІ повідомляли, що НАБУ і САП підготували підозру Татарову, але Венедіктова відсторонила 4 прокурорів, які вели цю справу.

Зараз ви читаєте новину «Венедіктова продовжує рятувати Татарова - активісти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути