неділя, 15 квітня 2018 06:40

Британія готується надати кіберудар по Росії

Британія готується надати кіберудар по Росії
Британія завдасть удару по Росії. Фото: Фокус

Великобританія готується завдати кібернетичного удару по Росії, якщо Москва спробує дистанційно втрутитися у роботу критичної інфраструктури Об'єднаного королівства.

"Джерела в органах безпеки розповіли, що Британія готова до проведення наступальної кібероперації проти Росії, якщо Москва шкодитиме національній критичній інфраструктурі", - зазначає "The Sunday Times".

Однак, співрозмовник агентства наголосив, що Великобританія діятиме винятково у межах закону. "Неможливо повністю відкинути вірогідність того, що вони знайдуть спосіб, щоб нашкодити нам. Якщо вони агресивно намагатимуться переслідувати нас, ми точно матимемо змогу зробити дещо їм. Однак, на відміну від Росії, ми дотримуємося закону, тож будь-які наші дії будуть пропорційними", - розповів співрозмовник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Європарламенті підтримали створення оборонного союзу

Йдеться передовсім про Національну медичну систему чи мережу ЛЕП, які вже перебувають "у режимі високої готовності до відбиття кібератак".

Зараз ви читаєте новину «Британія готується надати кіберудар по Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути