субота, 06 квітня 2019 22:49

"Велика сімка" закликала звільнити українських моряків

"Велика сімка" закликала звільнити українських моряків
G7 закликає звільнити українських моряків. Фото: Кореспондент

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" закликали Росію звільнити українських моряків, які були затримані 25 листопада 2018 року під час інциденту в районі Керченської протоки.

"Ми закликаємо Росію відпустити затриманих членів екіпажу, повернути кораблі і не перешкоджати проходженню суден через Керченську протоку", - йдеться в комюніке, поширеному за підсумками зустрічі міністрів.

Міністри підкреслили, що застосуванню Росією військової сили проти українських кораблів та моряків немає виправдання.

"Ми закликаємо до стриманості, належної поваги до міжнародного права і уникнення будь-якої подальшої ескалації", - йдеться у заяві.

Також міністри закордонних справ країн G7 висловили стурбованість щодо ситуації на Сході України. "Ми переконані в тому, що єдиний вихід досягти мирного та сталого врегулювання конфлікту може бути тільки за допомогою повної імплементації обома сторонами їхніх зобов'язань в рамках "мінських угод" з метою відновлення територіальної цілісності України", - йдеться в документі.

Міністри підкреслили, що економічні санкції можуть бути зняті з Росії тільки в тому випадку, якщо Москва повністю виконає ці домовленості, а в іншому разі слід очікувати подальших обмежувальних заходів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помер батько полоненого моряка

Нагадаємо, 25 листопада 2018 року російські прикордонники із застосуванням зброї затримали в Чорному морі в районі Керченської протоки український буксир "Яни Капу" і два малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ" і "Нікополь", що прямували з Одеси в український порт в Азовському морі. Екіпаж суден, а саме 24-х українських моряків, затримали. Суд в анексованому Криму арештував їх до 25 січня 2019 року. Наприкінці листопада моряків перевели в Москву, арешт згодом продовжили.

Зараз ви читаєте новину «"Велика сімка" закликала звільнити українських моряків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути