субота, 22 вересня 2018 16:06

Велика Британія допоможе Україні боротися з російською агресією

Велика Британія допоможе Україні боротися з російською агресією
Україна має бути у безпеці, заявляє влада Великої Британії. Фото: zn.ua

До кінця року Великобританія направить в Україну сили Королівської морської піхоти, а вже у 2019-у розширить присутність у Чорному морі.

"Ми будемо розширювати наші зусилля з навчання та підтримки за допомогою Королівського флоту і морської піхоти, стежачи за тим, щоб український флот і українські Збройні сили мали навичками і технічними можливостями, щоб протистояти зростаючим загрозам", - заявив міністр оборони Великобританії Гевін Вільямсон після свого візиту в Україну. Про це пише The Daily Telegraph, повідомляє Lb.ua

"Наша прихильність залишається непохитною. До тих пір, поки існує небезпека, ми будемо надавати вам підтримку. Чим безпечніші ви тут, тим безпечніші ми у Великій Британії", - додав міністр.

При цьому Вільямсон сказав: відповідальність за війну лежить безпосередньо на президенті РФ Володимирі Путіні.

"Путін і його оточення хочуть зловживати своєю владою. Це не те поведінка, яку ми чекаємо від будь-якої держави, особливо від постійного члена Ради Безпеки. Росія стає державою-вигнанцем", - заявив він.

Велика Британія і Україна поділяють спільні цінності і готові за них боротися. Зокрема заснований на праві міжнародний порядок, який РФ не дотримується.

"Нам необхідно відповісти на російську агресію. Ми повинні чітко дати зрозуміти, що за подібні дії доведеться платити", - заявив британський міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поволі просуваємось вперед: українські військові звільнили селище

Росія анексувала Крим у березні 2014-го. Від літа того ж року збройні сили РФ беруть безпосередню участь у бойових діях проти ЗСУ на Донбасі.

Через російську агресію на Донбасі загинули понад 10 тис. людей.

Зараз ви читаєте новину «Велика Британія допоможе Україні боротися з російською агресією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути