понеділок, 22 квітня 2013 17:23

Ведеться гра на "девальвацію вакансій" в Київраді — експерт

Ведеться гра на "девальвацію вакансій" в Київраді — експерт
Володимир Цибулько. Фото: ua.golos.ua

До 14 травня у питанні київських виборів буде затишшя. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Цибулько.

"Ближче до днів Європи в Україні та до початку засідань парламенту почнуть з'являтися реалістичні політичні схеми по домовленостях між партіями. Поки буде тритижнева пауза, яку, можливо, забиватимуть якимись фейками. Хіба що стануться якісь події катастрофічного порядку. Хоча насправді це все є ходінням по колу. Треба пережити цей час і не випасти із інформаційного поля — оце основне завдання. Тому поки застосовуються дешеві і прості схеми", - зауважив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Влада демонструє свої можливості" - експерт про підписання "виїзних" законів Януковичем

За словами експерта, інформаційна "штовханина" навколо київських міських виборів покликана зменшити політичну вагу Київради та загально-обраного міського голови. "Гра ведеться на "девальвацію цих вакансій", аби результати виборів не були виборчим сюжетом на президентську кампанію. Більшість політичних сил буде пробувати зіграти на виборах голови, а вже за результатами цієї кампанії розіграти гамбіт із радою", - зазначив Цибулько.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко: Януковичу ніщо не заважає помилувати Тимошенко

Політолог пояснив, що всі прекрасно розуміють: сюжет із мажоритарниками на парламентських виборах "може накластися" на вибори до Київради. "Там, де округи повигравали "ударівці", УДАР повинен здобути більше місць в раді, там, де "Батьківщина" — її члени. Зараз ми бачимо не ситуативні союзи між партіями, а консультації. Спостерігається таке собі інформаційне провисання. Тому кожна з партій намагається якось не випасти із інформаційного поля. Ті ж "фейки" теж працюють на нагадування про політичну силу", - наголосив він.
­

Зараз ви читаєте новину «Ведеться гра на "девальвацію вакансій" в Київраді — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути