понеділок, 05 березня 2018 09:47

Вдалося привести російських колег до тями - віце-прем'єр про газовий шантаж РФ

Вдалося привести російських колег до тями - віце-прем'єр про газовий шантаж РФ
Росія у своїй агресії використовує "вишуканий набір інструментів". Фото: prm.ua

Україна спільно з західними партнерами врегулювала проблему з газом, яку влаштувала Росія у відповідь на поразку у Стокгольмському арбітражі.

Про це сказала віце-прем'єр-міністр з питань євроінтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе на засіданні міжпарламентської ради Україна-НАТО.

"Росія намагалася представити Україну як ненадійного партнера для країн Європейського Союзу та НАТО. Завдяки тому, що уряд України ефективно і швидко зреагував, завдяки цілісній та різкій реакції наших партнерів із ЄС, цей шантаж вдалося зупинити. Вдалося привести російських колег до тями", - констатувала віце-прем'єр.

Вона наголосила, що жодна країна самостійно не може протистояти "такому вишуканому набору інструментів, який використовує Росія у своїй агресивній поведінці".

"Російська агресія триває, вона не ізольована і не сфокусована лише на одному регіоні - не відбувається лише на сході України. Російська агресія може приймати різні форми - інформаційних атак, енергетичного шантажу, економічних інтервенцій, збройних нападів. Російська агресія стосується не тільки України, але і Європи, і світу", - наголосила Климпуш-Цинцадзе.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нафтогазу треба було думати, з ким має справу - прем'єр

Нафтогаз виграв у російського Газпрому суперечку в Стокгольмському арбітражі і домігся компенсації за непоставлені за контрактом кубометри газу.

Газпром не погодився з таким рішенням суду та з 1 березня перестав постачати газ до України і оголосив про початок процедури розірвання контрактів з Нафтогазом.

Зараз ви читаєте новину «Вдалося привести російських колег до тями - віце-прем'єр про газовий шантаж РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути