середа, 12 жовтня 2011 10:22

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Вчора в центрі Києва міліція затримали 7 учасників протестів, кількох з них - випадково

Вчора в центрі Києва міліція затримали 7 учасників протестів, кількох з них - випадково

Шевченківський районний суд Києва в середу о 10.45 буде приймати рішення щодо адміністративного покарання 7 прихильників екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, затриманих у вівторок.

Про це в ефірі "5 каналу" повідомив начальник Відділу зв'язків з громадськістю Головного управління МВС України в Києві Володимир Поліщук.

"За інформацією керівництва Київської міліції, близько Печерського райсуду працівники міліції діяли в межах законодавства, не допустили грубих порушень закону, ліквідували спробу перекрити рух центральною вулицею міста. Зараз у Шевченківському районі складено 7 адміністративних протоколи за ст.173 Кодексу України про адміністративні правопорушення. 12 жовтня Шевченківський суд вже буде приймати рішення щодо адміністративного покарання тих, проти кого працівники міліції склали адміністративні протоколи", - заявив Поліщук.

У той же час, у Всеукраїнському громадському об'єднанні "Коаліція Учасників Помаранчевої Революції" (КУПР) заявляють, що 2-х із 7 затриманих близько Печерського суду випустили з міліції "після 7 годин тортур", оскільки вони є інвалідами. 4 залишається на ніч у міліції, доля ще 1 залишається невідомою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Беркутівці" били прихильників Тимошенко гумовими кийками та ногами

Один зі звільнених - голова правління КУПР Сергій Мельниченко - був у вівторок на засідання Шевченківського суду у цій справі і, за його словами, в акції прихильників Тимошенко участі не приймав.

"Я підійшов до "Української перепічки" взяти кави. Щойно вийшов з суду. Раптом налетіли два десятки бійців "Беркута", схопили мене і понесли до автозаку. Привезли до відділення міліції, в протоколі зазначили, що затримали мене за порушення громадського порядку - перекриття дороги в 10.50. Трохи пізніше вони зрозуміли, що в цей час я ще перебував у Шевченківському суді. Викликали всіх тих "беркутівців", які привозили затриманих, і змусили переписувати протоколи заново. Через це переписування протоколів довелося сидіти в міліції понад 7 годин. Адвокатів не допускали, причин затримання не пояснювали, погрожували", - заявляє Мельниченко.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Тимошенко дали 7 років: "Беркут" б'є прихильників, Європа критикує

За його словами, його і ще одного із затриманих відпустили під письмове зобов'язання з'явитися на суд, а 4 учасників демонстрації залишили на ніч у відділенні міліції. Всім затриманим інкримінують хуліганство.

Зараз ви читаєте новину «Вчора в центрі Києва міліція затримали 7 учасників протестів, кількох з них - випадково». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути