понеділок, 29 липня 2013 13:42

ВАСУ не розглядатиме позов нардепів від "Батьківщини" до ВР

ВАСУ не розглядатиме позов нардепів від "Батьківщини" до ВР
Фото: lawyers.in.ua

Вищий адміністративний суд України не буде розглядати позов народних депутатів  Юрія Одарченка та Олександра Чорноволенка до Верховної Ради щодо не призначення виборів Київської міської ради та київського міського голови.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби партії "Батьківщина", до якого надійшла відповідна ухвала суду.

Суддя адміністративного суду Едуард Швед відмовив народним депутатам у відкритті провадження у справі.

В ухвалі зазначена мотивація такого рішення - призначення виборів не є проявом владних повноважень Верховної Ради України, а тому оскарження їх в адміністративному порядку є неможливим.  Крім того, у відмові також зазначено, що будь-які дії Верховної Ради України щодо прийняття законів, постанов або інших актів не є проявом владних повноважень, а тому не можуть бути оскарженими.

На думку Одарченка, дана ухвала, її мотивація, є дороговказом до скасування виборів Президента України у 2015 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонали" прагнуть євроінтеграції лише на словах - Яценюк

"Як відомо, чергові та позачергові вибори Президента призначаються саме Верховною Радою України. Враховуючи ухвалу ВАСУ у випадку, якщо Верховна Рада відмовиться призначати вибори, не існуватиме жодної юридичної можливості примусити її до цього" - припускає депутат.

У столичній  "Батьківщині" пов'язують даний факт з забороною для опозиції публічно декларувати свою позицію. У партії вважають ймовірним факт існування вказівки суддям з Банкової  більше не приймати позовні заяви від представників опозиційних сил до розгляду: присутність на судових процесах преси під час доведення опозиціонерами абсурдності та протизаконності дій влади суперечить "законності" та "демократичності" рішень (дій) як державних інститутів влади в цілому, так і її окремих представників.

Нагадаємо, у середині липня народні депутати з фракції "Батьківщина"  Юрій Одарченко та Олександр Чорноволенко  подали позов до Верховної Ради України з вимогою визнати протиправною її бездіяльність  стосовно непризначення виборів у місті Києві. Від суду вони вимагали зобов'язати Верховну Ради призначити позачергові вибори міського голови та депутатів столичної міської ради.

Зараз ви читаєте новину «ВАСУ не розглядатиме позов нардепів від "Батьківщини" до ВР ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути