середа, 16 листопада 2011 14:04

"Васильківський терорист": На допитах пальці мені не ламали, але враження таке, наче я у 1937 році

"Васильківський терорист": На допитах пальці мені не ламали, але враження таке, наче я у 1937 році

Одного з фігурантів кримінальної справи "васильківських терористів", депутата Васильківської міської ради Ігоря Мосійчука перевели зі слідчого ізолятору СБУ до Київського СІЗО, який підпорядкований Державній пенітенціарній службі.

Як стало відомо Gazeta.ua, Мосійчук повідомив, що зараз у матеріалах кримінальної справи проти "васильківських терористів" йдеться виключно про їхній намір підірвати пам'ятник Леніну в м. Бориспіль (Київська область).

"Ні про який теракт в громадському місці на День Незалежності не згадується. Більше того, вибухотехнічна експертиза встановила, що заздалегідь підкинутий, а потім "вилучений" і продемонстрований телеглядачам всієї України вибуховий пристрій ніяких цвяхів в собі не містив, а радіус його враження сягав п'ятнадцять метрів", - зауважив Мосійчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Васильківських терористів" залишили за ґратами ще на два місяці

Крім того, за його словами, на "виявлених та долучених до матеріалів кримінальної справи речових доказах" - тротиловій шашці, пістолеті, набоях - відбитків та слідів ДНК підозрюваних експертизою не зафіксовано.

"Слідчі та дізнавачі зухвалі й впевнені у безкарності, і ця обставина стає причиною ганебного свавілля", - додав Мосійчук.

Він вважає, що причиною порушення кримінальної справи й арешту представників "Патріоту України" стала їхня активна діяльність як депутатів Васильківської міської ради, де вони "боролись проти поширення наркотиків в місті, чорного рієлтовства, незаконного грального бізнесу, земельних афер тощо".

"Наша принциповість багатьох позбавляла нагоди збагачуватись кримінальним шляхом. Ми протистояли антинародній системі, а вона, в своєму прагненні зберегти наявний нині стан речей, не зупиниться ні перед яким злочином", - пояснив націоналіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Свідок у справі "васильківських терористів" розповів, як його "ламали" в СБУ

Підозрюваний зізнався, що у СБУ на допитах пальці йому "не ламали і пістолетом перед обличчям не вимахували".

"Проте показово зверхня форма спілкування аналогічна змальованій Іваном Багряним в його творі "Сад Гетсиманський". Враження, неначе я опинився в 1937-му році... Уявіть, що в камеру, в якій лише чотири ліжка, запихають п'ятого. Як хочете, панове арештанти, так і вживайтесь", - розповів Мосійчук.

Зараз ви читаєте новину «"Васильківський терорист": На допитах пальці мені не ламали, але враження таке, наче я у 1937 році». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути