Ексклюзиви
вівторок, 09 липня 2024 13:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Вашингтон оцінив застосування ЗСУ ракет ATACMS у Криму

Вашингтон оцінив застосування ЗСУ ракет ATACMS у Криму
Україна успішно застосувала надані ракети ATACMS у Криму, знищивши російські ЗРК. Фото: eastnews.ua

Збройні сили України успішно використали американські ракети великої дальності ATACMS для ураження російських об'єктів у тимчасово окупованому Криму.

Українські військові вкотре довели, що можуть стримувати найбільшу армію в Європі за підтримки Заходу, заявив під час брифінгу координатор Ради національної безпеки США зі стратегічних комунікацій Джон Кірбі.

"Їхній успіх не обмежується лише фронтом. Україна застосувала надані США ударні ракети великої дальності ATACMS у Криму, знищивши російські зенітно-ракетні комплекси, командні пункти, аеродроми", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Атака на "Охматдит": США пообіцяли низку сильних сигналів Путіну

Сили оборони потопили крилатими ракетами корабель у Севастопольському порту. Російський Чорноморський флот був змушений покинути захоплений півострів.

"Що ж, тішить те, як Україна тримається у цей критичний період. Але не варто забувати й про сьогоднішню похмуру реальність", - додав Кірбі.

Водночас США не скасовуватимуть обмеження для українських військових на удари по території Росії з використанням американської зброї. Така політика залишиться чинною, навіть попри атаки росіян на дитячу лікарню "Охматдит".

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден відреагував на масований ракетний обстріл України 8 липня. Він закликав світ не ігнорувати російську агресію.

Зараз ви читаєте новину «Вашингтон оцінив застосування ЗСУ ракет ATACMS у Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути