четвер, 12 липня 2012 13:14

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

У заяві Тимошенко чітко пише про небажання бути присутньою на розгляді касації - документ

Адвокат екс-прем'єра Юлії Тимошенко Олександр Плахотнюк каже, що Тимошенко не просто просить, а вимагає у Вищого спеціалізованого суду розглядати справу за її відсутності.

Про це він заявив у коментарі Gazeta.ua, коментуючи заяву прокурора про те, що у жодному зі звернень Тимошенко не просить прямо суд розглядати справу без неї. Також про це свідчить копія заяви, надіслана виданню адвокатом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розгляд касації перенесли, щоб завадити роботі Європейського суду - Власенко

"Насправді там є пряме звернення, що вона наполягає на розгляді справи у її відсутність. Мені цікаво, звідки пані Дрогобицька знає про ці заяви — їх в принципі оголошують. Їх сьогодні не оголосили в повному об'ємі, але в усіх трьох чітко зазначено, що Юлія Володимирівна наполягає на розгляді у її відсутність. Якщо прокурор починає коментувати це то ми говоримо, і це не ми вигадали, - Кодекс не передбачає обов'язкової участі, навіть цих заяв не передбачає, які вона зараз намагається якось оцінювати. У єдиному випадку передбачена заява - це якщо особа бажає приймати участь", - наголосив захисник.

Плахотнюк каже, що прокурор Дрогобицька просто прискіпується до слів.

"В іншому випадку вона не передбачена. Це може бути написано на аркуші справи: не хочу приймати участь — крапка. Не треба навіть мотивувати і вона взагалі не повинна бути ця заява. Якщо вони опускаються до того, що починають аналізувати ці заяви і прискіпуватися до слів, то там навіть є слово "наполягаю". Можливо вона в цьому акценті говорить, що Тимошенко не просить — але ж вона наполягає".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прокурор переймається правами Тимошенко і просить перенести касацію

Також адвокат додав, що таким чином суд затягує справу і фактично позбавляє Тимошенко можливості брати участь у виборах.

"Сьогодні вже може бути нова версія — 12 серпня закінчується термін реєстрації кандидатів в народні депутати. Суд перенесено на 16 серпня, тобто вже після. Якби було скасовано вирок, а вони бачать, що до цього все йде, вони це розуміють і починають затягувати час, бо інакше існувала б теоретична можливість, що Тимошенко попала б на вибори. Навіть якщо припустити, що 16 серпня буде скасовано вирок, виходить, що зареєструватися вона вже не встигне", - підсумував він.

Зараз ви читаєте новину «У заяві Тимошенко чітко пише про небажання бути присутньою на розгляді касації - документ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути