Ексклюзиви
пʼятниця, 27 листопада 2020 18:12

У "За майбутнє" заявили, що голову Київської облради обирають з порушеннями

У "За майбутнє" заявили, що голову Київської облради обирають з порушеннями
У партії "За майбутнє" вважають, що порушення фактично зроблять неможливим нормальне волевиявлення депутатів, оскільки вони порушують Фундаментальний принцип таємності голосування. Фото: Facebook

Лічильна комісія Київської обласної ради вирішила обирати голову Ради з порушенням вимог регламенту і законодавства.

Про це заявив член комісії та фракції "За майбутнє" Олександр Леляк, передає Уніан.

"Були прийняті рішення, які суперечать чинному регламенту Київської обласної ради. А саме: у бюлетені для голосування за голову Київської обласної ради вирішили вносити прізвища по одному. Тобто в бюлетені одне, і голосують спочатку за одну кандидатуру. Якщо ця кандидатура не набрала потрібні 43 голоси, то вносять в інший бюлетень іншу кандидатуру, і знову голосування. Однак у чинному регламенті чітко вказано на те, що у бюлетень мають вноситися всі кандидатури, що були винесені на сесії ради", - заявив депутат.

Інше порушення, за його словами, полягає у тому, що місце для голосування було незаконно змінено.

"Голосування відбуватиметься в сесійній залі, де голова комісії видаватиме виборчі бюлетені, і там же депутат заходитиме в таємну кімнату для голосування, а потім, вийшовши з неї, має вкинути бюлетень. Ми не отримали відповіді на питання, хто перебуватиме в тій кімнаті. А на питання, що робити, якщо депутати фотографуватимуть свої бюлетені, щоб потім їх комусь показати, ми отримали відповідь від голови лічильної комісії, що це не заборонено законом", - додав Леляк.

У партії "За майбутнє" вважають, що ці порушення фактично унеможливлять нормальне волевиявлення депутатів, оскільки вони порушують фундаментальний принцип таємності голосування. У політсилі стверджують, що на всіх депутатів ради чинять серйозний тиск з метою змусити проголосувати за кандидата від партії "Слуга народу" Олександра Склярова.

"Останню добу на нашу команду чинили сильний тиск. Учора поліція вручила повістку нашому депутатові Багнюку, що сьогодні, під час цієї сесії, він має обов'язково з'явитися як свідок у райвідділі. А сьогодні приїхали за ним, щоб особисто відвезти його на допит. Сьогодні вранці мали бути обшуки у Ярослава Добрянського і у Володимира Сабадаша. Я звертаюсь до президента України, до влади – не тисніть на людей. Я прошу припинити безпрєдєл", - заявив на засіданні ради кандидат на посаду її голови від партії "За майбутнє" Ярослав Москаленко.

У Київській облраді вже відбувалося голосування за її голову, під час якого кандидат від партії "За майбутнє" отримав 42 голоси з необхідних 43. "За майбутнє" звинуватили 3 фракції ради – "Слугу народу", "Батьківщину" та ОПЗЖ – у нечесній політичній боротьбі та тискові на власних депутатів, яких змушують голосувати за кандидата від "Слуг" Олександра Склярова.

Зараз ви читаєте новину «У "За майбутнє" заявили, що голову Київської облради обирають з порушеннями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути