четвер, 30 січня 2020 13:51

В уряді готують нові міністерства - ЗМІ

В уряді готують нові міністерства - ЗМІ
Зміни в уряді можуть відбутися вже в лютому, пишуть журналісти.

В уряді можуть з'явитися кілька додаткових міністерств. Зокрема, Міністерство реінтеграції окупованих районів Донецької і Луганської областей.

Про це повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на співрозмовників у команді президента Володимира Зеленського.

З великою ймовірністю реорганізація торкнеться Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб. Імовірно, з його складу виділять Міністерство реінтеграції, пишуть журналісти.

Міністерство знову розділять на два відомства, як це було за Кабміну прем'єра Володимира Гройсмана – Міністерство ветеранів та Міністерство реінтеграції. Причому останнє може очолити профільний віцепрем'єр.

Обговорення цих планів підтвердила і нинішня очільниця МінВОТ Оксана Коляда, яка в разі поділу може залишитися на чолі Міністерства ветеранів.

За її словами, функціоналу одного міністерства недостатньо для завдань, що виникли в питанні реінтеграції. У Мінветеранів вже готують напрацювання, щоб передати їх керівнику нової структури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський порівняв Гончарука з "хорошою машиною"

Крім того, в уряді може знову з'явитися окреме міністерство, яке відповідає за спорт і, ймовірно, молодіжну політику. Його створять замість єдиного Міністерства культури, молоді та спорту, до складу якого до того ж входить ще й блок інформаційної політики.

"Спортивні організації та голови федерацій, іноді разом із нашими спортсменами-депутатами, постійно ходять до Зеленського і скаржаться, що спорту тепер приділяється мало уваги", – пояснив співрозмовник зі "Слуги народу".

У монокоаліції прогнозують, що в разі реорганізації у кріслі керівника Мінкульту залишиться Володимир Бородянський. І хоч сам він періодично стає об'єктом критики з боку окремих "слуг", його кандидатура вважається майже безальтернативною.

За словами співрозмовника в оточенні президента, на Банковій розглядалася ідея відтворити і Міністерство аграрної політики, яке раніше приєднали до Мінекономрозвитку. Зокрема, через прохання аграріїв та зважаючи на земельну реформу. "Аграрії хотіли б говорити про свої питання з людиною в ранзі міністра, а не з заступником міністра", – каже джерело.

"Хоча президент продовжив теперішньому Кабміну мандат довіри, в самому уряді відбудуться кадрові та структурні перестановки. З великою ймовірністю – вже в лютому, після проміжного звіту перед народними депутатами", - пишуть журналісти.

Верховна Рада затвердила уряд прем'єр-міністра Олексія Гончарука 29 серпня. У Кабміні працюють 2 віцепрем'єри й 16 міністрів.

Зараз ви читаєте новину «В уряді готують нові міністерства - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути