середа, 17 квітня 2019 17:23

В Укроборонпромі розпочався масштабний аудит — Порошенко

В Укроборонпромі розпочався масштабний аудит — Порошенко
На аудит Укроборонпрому виділили мільйони доларів. Фото: slovoidilo.ua

У ДК "Укроборонпром" відбувається аудит.

Про це повідомив президент Петро Порошенко під час публічної дискусії з представниками громадянського суспільства та експертного середовища.

"Аудит в Укроборонпромі розпочався. Аудит розпочався відповідно рішення Ради національної безпеки та оборони України, яким зобов'язали Укроборонпром надати необхідні документи, у тому числі йдеться про зняття грифу таємності, і підібрати тих аудиторів, які будуть мати доступ до державної таємниці, щоб зробити чесний і неупереджений аудит, який викликає довіру", — сказав Порошенко.

Він наголосив, що після публікації розслідування щодо махінацій в Укроборонпромі звільнив його фігуранта Олега Гладковського з посади заступника секретаря РНБО і призначив на його місце героя АТО, полковника Сергія Кривоноса.

"Він почав саме з аудиту, зняття секретності, перезавантаження спостережної ради і забезпечення прозорості. Впевнений у тому, що це лише початок процесу", — сказав Порошенко.

Сам Кривонос повідомив, що керівники Укроборонпрому та підлеглих йому підприємств пройшли перевірку на детекторі брехні.

"Іде велика робота щодо проведення перевірки керівництва Укроборонпрому та керівників його підприємств на поліграфі. Це розкриє таємні дії нечесних людей, які розкрадали державу. Думаю, найближчим часом [будуть оприлюднені результати перевірки]", — сказав Кривонос.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Раді оголосили дедлайн перевірки Укроборонпрому

Після розслідування фактів корупції в оборонній сфері група народних депутатів розробила законопроект про розформування Укроборонпрому та передачу його підприємств під керівництво Кабінету міністрів.

Президент Петро Порошенко наказав провести аудит Укроборонпрому.

Зараз ви читаєте новину «В Укроборонпромі розпочався масштабний аудит — Порошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути