Ексклюзиви
четвер, 26 січня 2023 21:09

В Україну приїхали аудитори США

В Україну приїхали аудитори США
Надзвичайний і повноважний посол США в Україні Бріджит Брінк і заступниця державного секретаря Вікторія Нуланд в Офісі президента України, грудень. Фото: president.gov.ua

В Україну приїхали аудитори зі Сполучених Штатів Америки.

Мета візиту – забезпечити підзвітність американської військової і фінансової допомоги. Про це сказала заступниця державного секретаря США з політичних питань Вікторія Нуланд на слуханнях із питань протидії російській агресії в Сенаті у четвер, повідомила "Європейська правда".

"Адміністрація і далі зосереджена на тому, щоб не допустити нецільового використання допомоги чи зброї. Ми співпрацюємо зі Світовим банком, з (консалтинговою фірмою) Deloitte і з групою урядових аудиторів США, які перебувають у Києві цього тижня", – заявила Нуланд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посли "Великої сімки" назвали пріоритет у реформах в Україні

"Україна повинна не просто пережити цю війну, вона повинна вийти з неї сильнішою, "чистішою", демократичнішою, більш європейською. Саме за це борються українські патріоти. Це також є ключовим у підтримці, яку надають Сполучені Штати та наші міжнародні партнери", – сказала американський посадовець.

Нуланд згадала про кадрові рішення в Україні.

"Рішення президента Зеленського цього тижня звільнити та прийняти відставки чиновників, підозрюваних у корупції, є потужним сигналом про рішучість самої України в цьому питанні", – заявила.

Вікторія Нуланд приїжджала в Україну торік у грудні. Зустрічалася в Офісі президента з керівником ОП Андрієм Єрмаком.

В Україні державні ресурси мають слугувати народові України, а не використовуватися окремими особами для власного збагачення, заявила цього тижня надзвичайний і повноважний посол США в Україні Бріджит Брінк.

Зараз ви читаєте новину «В Україну приїхали аудитори США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути