Ексклюзиви
середа, 29 травня 2019 16:06

В українській політиці потрібні люди, які усвідомлюють небезпеку від РФ - Портников

Важливо, щоб в українській політиці були люди, які усвідомлюють небезпеку від РФ. Таким є народний депутат Андрій Сенченко.

Про це Gazeta.ua сказав публіцист Віталій Портников, коментуючи вчорашню заяву Сенченка про вихід з ВО "Батьківщина".

Автор: Обозреватель
  Публіцист Віталій Портников
Публіцист Віталій Портников

"Андрій Сенченко досвідчений політик із великим стажем. Якщо він ухвалив таке рішення, значить мав для цього очевидні політичні підстави. Сенченко довго співпрацював із "Батьківщиною", був у хороших стосунках з Юлією Тимошенко. Підтримував її у важкі часи. Зараз політичні орієнтири обох розійшлися, так буває у політиці. Цікаво, яке рішення у продовженні політичної і громадської діяльності, кар'єри прийме для себе Сенченко", - сказав Портников.

Автор: Цензор.НЕТ
  Народний депутат Андрій Сенченко
Народний депутат Андрій Сенченко

Все залежить не від об'єднання політичних сил, а від тих людей, громадських рухів, які йому довіряють, - відзначає експерт.

"Рух, який він створив в останні роки, досить серйозно займався висуненням позовів до Росії, як до агресора. Важливо, щоб в українській політиці були люди, які усвідомлюють небезпеку від РФ і вели з нею планомірну боротьбу у юридичній площині", - сказав Віталій Портников.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна має тиснути на іноземних партнерів, посилювати армію та активніше судитись з Росією - Сенченко

28 травня один із головних соратників Юлії Тимошенко, Андрій Сенченко – заявив про вихід з ВО "Батьківщина". В штабі Тимошенко Сенченко вважався фахівцем з оборонної тематики і стратегом з питань деокупації та реінтеграції Криму і Донбасу, кандидатом на посаду міністра оборони.

Сенченко уродженець Криму, народний депутат України V, VI, VII скликань. В період з 1993 по 1997 роки – заступник голови Ради міністрів, віце-прем'єр з питань економіки і економічних реформ АРК. В 1994 році очолював операцію українських спецслужб, що завадила РФ відокремити АР Крим від України руками проросійського політика Юрія Мєшкова.

З березня по серпень 2014 року був т.в.о. заступника голови Адміністрації президента України -добився виведення з окупованого півострову більш аніж 3500 одиниць озброєння і військової техніки ЗСУ на загальну суму понад 1,5 мільярди доларів США, очолював вдалу операцію з обміну сорока українських військових, журналістів і громадських активістів на одного російського диверсанта. Вважається організатором водної блокади Криму.

Сенченко – голова громадського правозахисного руху "Сила права" – з листопада 2014 року об'єднує дипломатів, фахівців з безпеки та міжнародного права. Рух працює над міжнародним визнанням РФ як агресора та над відшкодуванням завданих російською збройною агресією шкоди учасникам бойових дій, членам їхніх родин, вимушеним переселенцям, мешканцям зони бойових дій та окупованих територій.

Зараз ви читаєте новину «В українській політиці потрібні люди, які усвідомлюють небезпеку від РФ - Портников». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути