Ексклюзиви
субота, 30 жовтня 2010 10:37

В Україні закінчилась передвиборна агітація

В Україні закінчилась передвиборна агітація

У суботу, 30 жовтня, в Україні опівночі офіційно завершилася виборча агітація за кандидатів, що приймають участь у місцевих виборах.

Згідно із законодавством, політична агітація заборонена, уночі всі передвиборчі агітаційні матеріали мають бути зняті.

31 жовтня в України відбудуться вибори до місцевих органів влади. Вибори відбудуться майже в усіх регіонах, окрім Києва та Тернопільської області, де раніше місцева влада була переобрана достроково.

Цього річ місцеві вибори проходять з зміненим виборчим законодавством, що викликало багато нарікань як в середині країни, так і за її межами.

Так, в ЦВК заявили про фіксацію порушень на місцевих виборах. За словами заступниці голови комісії Жанни Усенко-Чорної, серед головних порушень - нереєстрація кандидатів у депутати від деяких політичних сил.

Дослідницька компанія "GfK Ukraine" на замовлення партії "Єдиний Центр" проведе екзит-пол у день голосування на місцевих виборах в Україні.За даними цієї політичної сили, їхній екзит-пол буде єдиним загальнонаціональним опитуванням на цьогорічних місцевих виборах.

До цього Фонд "Демократичні ініціативи" разом з Київським міжнародним інститутом соціології та Українським центром економічних і політичних досліджень ім. О.Разумкова скасували проведення національного exit-poll через відсутність фінансування.

Результати екзит-полу будуть оприлюднені у неділю, 31 жовтня, о 22:00, одразу після закриття виборчих дільниць.

Нагадаємо, що підбити підсумки голосування територіальні виборчі комісії мають не пізніше, ніж 5 листопада.

Водночас, більше 1/5 населення України готові продати свій голос на місцевих виборах. Втім, українці високо цінують свої голоси: вони готові продаватися за 500 гривень і більше. Про це свідчать результати дослідження, проведеного мережею "ОПОРА" і фондом "Демократичні ініціативи" 3-15 жовтня.

Напередодні президент Віктор Янукович закликав голів обласних держадміністрацій забезпечити виборцям комфортні умови для голосування на місцевих виборах. Глава держави наполягає, що на дільницях виборцям треба надавати харчування та гарячі напої. Президент заявив, що його наказ має розглядатися не як прояв тиску на виборців, а як прояв турботи влади про населення.

ТСН

Зараз ви читаєте новину «В Україні закінчилась передвиборна агітація». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути