вівторок, 17 лютого 2015 14:08

В Україні презентували "Чорну книгу Кремля"
2

Радник прем'єр-міністра Данило Лубківський представив "Чорну книгу Кремля", в якій викладено перші орієнтовні дані про злочини Росії проти народу й економіки України.

Про це повідомляє прес-служба Кабміну.

На брифінгу 17 лютого він сказав, що в книзі зведено інформацію від центральних органів влади України станом на початок лютого 2015 року.

Лубківський констатував, що війна, розгорнута в лютому 2014 року Російською Федерацією проти України, призвела до вражаючих людських, економічних та інфраструктурних втрат України.

"Повноту жертв і збитків досі неможливо з'ясувати… Крок за кроком українська центральна та місцева влада встановлюватиме масштаб втрат. Остаточні цифри будуть неминуче встановлені як міжнародний вирок режиму Путіна", - сказав він.

Станом на початок лютого, за час російської агресії загинуло понад 5 000 людей, поранено майже 11 000 людей. Реальні цифри можуть бути набагато більшими, наголосив Лубківський.

Станом на 2 лютого 2015 року обліковано 978 482 особи, які перемістилися "з тимчасово окупованої території України та районів, уражених російськими збройними і терористичними силами".

З них по медичну допомогу звернулися понад 103 тисячі осіб, госпіталізовано 25 013 осіб. Загальна сума коштів, перерахованих для страхових виплат та оплату медико-соціальних послуг тимчасовим переселенцям, складає 416,6 млн. грн.

"Щоденно Україна витрачає орієнтовно 100 мільйонів гривень на проведення антитерористичної операції задля захисту від російської агресії", - зазначив Лубківський.

Він додав, що внаслідок російської агресії Україна зазнала значних макроекономічних втрат.

Зараз ви читаєте новину «В Україні презентували "Чорну книгу Кремля"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути