неділя, 17 липня 2016 08:15

В Україні обирають сім народних депутатів

В Україні обирають сім народних депутатів
Фото: rbc.ua

Сьогодні у семи округах проходять проміжні вибори до Верховної Ради.

Найдовше їх чекав 23 округ із центром у селищі Маневичі Волинської області. Обраний місцевими жителями до парламенту Ігор Єремеєв загинув у серпні 2015 року. Лише у травні цього року ЦВК визнала факт його смерті. На цьому окрузі зареєструвалися 19 кандидатів.

Восени 2015 року депутат від партії "Укроп" Борис Філатов очолив місто Дніпропетровськ (нині - Дніпро). На його місце в Раді претендує 61 кандидат. Це одномандатний округ 27 у місті Дніпро.

Після місцевих виборів осені 2015 року без обранця залишився 206 округ у місті Чернігів. Його представник Владислав Атрошенко, який пройшов у парламент від "Блоку Петра Порошенка", став мером Чернігова. Тут виборці обирають представника серед 74 кандидати.

14 квітня 2016 року Верховна Рада ухвалила склад нового уряду та призначила Володимира Гройсмана прем'єр-міністром. Нардеп від БПП Тарас Кутовий зайняв крісло міністра аграрної політики та продовольства. Без делегата в парламенті залишився 151 округ із центром у місті Лохвиця Полтавської області. Тут на вибори зареєструвалися 47 кандидатів.

Тоді ж депутат фракції Порошенка Ігор Насалик очолив Міністерство енергетики та вугільної промисловості. Його округ № 85 із центром у Калуші Івано-Франкцівської області обиратиме серед 37 кандидатів.

28 квітня депутат від 183 округу, Херсон, Андрій Гордєєв був призначений губернатором Херсонської області. За його місце змагаються 30 людей.

29 квітня президент Петро Порошенко поставив депутата від своєї фракції Юрія Гарбуза керувати Луганською областю. За місце в парламенті від округу 114 із центром у селищі Станиця Луганська змагаються 107 кандидатів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "На вибори не піду. Боюсь, що заберуть в АТО" – у Чернігові знову скандальні вибори в Раду

Як повідомлялося, 12 липня парламент прийняв рішення збільшити фінансування проміжних виборів. На проведення волевиявлення загалом виділили 47,5 мільйонів гривень.

Зараз ви читаєте новину «В Україні обирають сім народних депутатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути