Ексклюзиви
четвер, 16 лютого 2012 09:21

В Україні рекордно зросли протестні настрої – опитування

В Україні рекордно зросли протестні настрої – опитування

Ще ніколи протестні настрої українців не були такими сильними, як після двох років "покращення життя".

Більше половини українців (55%) упевнені, що кількість протестів з економічних причин у 2012 році зросте. Всього 6% прогнозує їх зниження, 20% декларують незмінну протестну ситуацію в порівнянні з минулим роком, а 19% - вагалися з відповіддю.

Про це свідчать результати опитування в рамках проекту незалежної мережі дослідників громадської думки Геллап Інтернешнл (WIN-Gallup International) в 57 країнах світу. В Україні дослідження проводив Київський міжнародний інститут соціології (КМІС).

Станом на кінець 2011 року для України баланс протестних прогнозів становить +49%, і вона посідає 11-е місце серед найбільш економічно тривожних країн.

Як відзначають соціологи, за весь період баланс зі знаком мінус був лише в кінці 2004 року. Тоді тих, хто прогнозував зменшення протестів, було більше, ніж тих, хто прогнозував їхнє збільшення, баланс протестних прогнозів становив — 7%.

У рамках проекту КМІС провів дослідження в Україні 22 листопада — 4 грудня 2011 року. Методом інтерв'ю було опитано 1013 респондентів, які мешкають в усіх областях України, в АР Крим та м.Києві, за стохастичною вибіркою, репрезентативною для населення України старше 18 років.

Зараз ви читаєте новину «В Україні рекордно зросли протестні настрої – опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути