субота, 03 вересня 2011 18:38

"В Україні навчилися використовувати вибори і політичні процеси для заробітку"

"В Україні навчилися використовувати вибори і політичні процеси для заробітку"

Політикам часто не вистачає політичної етики. Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив політолог Сергій Адамович.

"Логіка політичного процесу передбачає, що кожна політична сила дбає передусім про власний успіх. І цей нав'язаний суспільству міф, що всі з усіма мають об'єднатися, треба розвінчувати. Інакше це буде єдиний політичний колгосп на зразок КПРС", - вважає він.

Проте, на його думку, між демократичними політичними силами повинні бути налагоджені канали комунікації, і від взаємопоборювання треба відмовитися уже навіть з позицій здорового глузду.

"Але політикам часто не вистачає політичної етики. Відсутність власної ефективної політичної роботи на користь громадян вони прикривають гучними розвінчуваннями політичних опонентів", - наголосив Адамович.

"В європейських країнах політики у випадку невдач спокійно йдуть у "тінь" і дають іншим особистостям проявити себе. У нас же політики на кшталт Юрія Костенка 20 років покладають вину на стан речей у країні, на геть усіх, крім себе. Можливо, їм уже пора розпочати писати мемуари, якщо є про що, звичайно...", - зазначив він.

Адамович вважає, що в Україні навчилися занадто використовувати вибори і політичні процеси для власного заробітку.

"На сьогодні ми не бачимо якісно нових політиків на політичному небосхилі країни. Однак політики нової формації є на місцях. Це депутати місцевих рад, що працюють з виборцями в округах, які не відділені від людей стіною і не погрузли в корупційних схемах. Це громадські діячі, що самовіддано захищають інтереси громади, держслужбовці, які продемонстрували суспільству ефективність менеджменту і т. д.", - наголосив він.

Зараз ви читаєте новину «"В Україні навчилися використовувати вибори і політичні процеси для заробітку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути