вівторок, 22 січня 2013 13:36

В Україні говорити про щось довічне — несерйозно - експерт про справу Тимошенко

В Україні говорити про щось довічне — несерйозно - експерт про справу Тимошенко
Фото: www.poltava.pl.ua

Вплив долі засудженої екс-прем'єра Юлії Тимошенко на стосунки України із Заходом зменшується, хоча був час, коли ситуація довкола Тимошенко була визначальною.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Михайло Погребинський.

"Взагалі, в Україні говорити про щось довічне — несерйозно. Влада регулярно змінюється, хоча й не дуже багато чого змінюється у зв'язку з тим, проте рішення щодо ув'язнення політика, звичайно може змінюватися. Якщо в 2015 році переможе опозиція, президентом буде її представником, то швидше за все закінчиться перебування за ґратами Тимошенко. Тому й говорити про довічне — складно", - зауважив експерт.

Окрім того, на його думку, "до тих пір, поки ми не бачили весь набір пояснень оцих фактів, версій, то складно сказати, чи достатньо переконлива якась версія".

"Зазвичай в розслідуванні існують й інші версії, а тут йдеться про перераховування грошей, якісь рахунки. Я не зрозумів, чи є переконливі докази того, що перерахування грошей пов'язані саме із вбивством, я не побачив переконливих аргументів, хоча можливо вони і є у влади", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вночі міліціонери поїли прикутих активістів чаєм і переймались, які ті почуваються

За його словами, влада хоче дискредитувати Тимошенко в очах її соратників. "Зрозуміло, що влада всі свої претензії до бізнес-біографії Тимошенко викладає на стіл, аби продемонструвати всім, хто її підтримує, з ким вони мають справу. А вже, яким чином це буде впливати на судову справу складно сказати. Варто аби був конкурентний суд, який прискіпливо розглядатиме кожен аргумент", - додав політолог.

Говорячи про вплив ситуації довкола Тимошенко на стосунки України із Заходом, він зауважив: "Був час, коли вони були визначальними, аж до того, що вони відмовлялися приїхати на Євро-2012. Проте скоро буде саміт в наступному місяці, а поки немає підстав говорити, що він може бути відмінений".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович не знижує загальний рівень криміналітету, а лише оточує себе охороною - політолог

"Політики великого рангу почали говорити, що на саміті Східного партнерств буде підписана Асоціація і ЗВТ, але схоже на те, що вплив долі Тимошенко на стосунки України із Заходом зменшується", - резюмував Погребинський.

Нагадаємо, генеральна прокуратура України завершила розслідування кримінальної справи щодо вбивства народного депутата Євгена Щербаня в 1996 році, екс-прем'єру Юлії Тимошенко в п'ятницю 18 січня вручено повідомленні в підозрі її в організації спільно з екс-прем'єром Павлом Лазаренком умисного вбивства з корисливих мотивів.

Зараз ви читаєте новину «В Україні говорити про щось довічне — несерйозно - експерт про справу Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути