Ексклюзиви
середа, 19 грудня 2012 13:51

В Україні, якщо людина одягла мундир та має пістолет, то вона відчуває себе надлюдиною - "бютівець"

В Україні, якщо людина одягла мундир та має пістолет, то вона відчуває себе надлюдиною - "бютівець"
Фото: obozrevatel.com

Член "Батьківщини" Сергій Сас рідко погоджується зі своїми політичними опонентами, але в випадку, коли глава Ради міністрів АРК та екс-міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов заявив, що міліція захищає владу, повністю погоджується із думкою.

Про це він сказав Gazeta.ua, коментуючи заяву.

"Тут не треба нічому дивуватися. В даному випадку, Могильов сказав правду. І не лише міліція, але й інші правоохоронні органи находитися на обслуговуванні влади, тому і захищають їх. Це було очевидно це під час виборчої кампанії. Я їх називаю не правоохоронними, а владоохоронними органами, бо так правильніше", - пояснив він.

"Це, безумовно, антиконституційно, але ми маємо таку ситуацію, коли більшість громадян погоджуються із Могильовими щодо цього, і це той рідкий випадок, коли я також погоджуюсь із своїми політичними опонентами, але в даному випадку, коли Могильов сказав, що міліція захищає владу, то я однозначно погоджуюсь", - зауважив політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Могильов відверто сказав: міліція захищає інтереси Партії регіонів

Говорячи проте, коли це змінитись така ситуація, він сказав: "Мабуть лише демократичне суспільство може забезпечити виконання правоохоронними органами своїх повноважень. Коли міліція буде психологічно та морально розуміти, що народ найняв їх виконувати певні владні функції, у нас же поки що навпаки, коли людина одягла мундир, та має пістолет, то вона відчуває себе не просто громадянином України, то вони відчувають себе надлюдьми, і думають, що інші мають виконувати все, що вони скажуть".

"Поки що ми будуємо диктатуру, і зараз знають в парламенті, що ми йдемо послідовно цим шляхом, з огляду поведінку більшості в Раді, тому я думаю, що сподіватись на зрушення в найближчому майбутньому, на демократизацію суспільних відносин не потрібно, навпаки буде утверджуватись тоталітарний режим, диктатура", - резюмував він.

Зокрема, він вважає, що жодних санкцій з боку влади на таку заяву не буде.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міліція давно стала озброєним загоном Партії регіонів - Москаль

Нагадаємо, глава Ради міністрів АРК та екс-міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов заявив, що міліція захищає інтереси Партії регіонів поруч із інтересами громадян. "Міліція виконує дуже важливу і складну функцію в країні. Вона підтримує порядок, захищає інтереси громадян, держави, інтереси тієї політичної сили, яка перебуває при владі. Бо влада забезпечує стабільність і нормальне життя в країні", - сказав він.

Як відомо, закон "Про міліцію" і Конституція гарантує незалежність правоохоронців від впливу будь-яких політичних партій і громадських об'єднань при виконанні службових обов'язків.

Зараз ви читаєте новину «В Україні, якщо людина одягла мундир та має пістолет, то вона відчуває себе надлюдиною - "бютівець"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути